Țara în care există un Minister al Fericirii

Țara în care există un Minister al Fericirii
Publicat: 01/02/2016, 13:14

Una dintre întrebările incluse în recensământul populației din Butan este „Ești fericit?”. În cadrul recensământului din 2015, 35% din populație a declarat că este foarte fericită, 47.9% au spus că sunt destul de fericiți, iar în jur de 8,8% au declarat că sunt nefericiți.

În Butan, conceptul de produs intern brut este înlocuit cu un indicator al bunăstării țării. Din moment ce fericirea este considerată o prioritate la nivel național, guvernul din Butan a creat inclusiv un Minister al Fericirii.

Țara nu cunoaște probleme globale precum un nivel ridicat de criminalitate, iar oamenii duc o viață liniștită, fără a fi afectați de ravagiile războiului sau de sărăcie extremă. Oamenii din Butan sunt foarte primitori, nu sunt obsedați de tehnologia modernă și și-au păstrat moștenirea culturală unică.

Uciderea animalelor este interzisă, iar majoritatea populației este vegetariană. De asemenea, importarea chimicalelor este interzisă, prin urmare recoltele din zonă sunt lipsite de substanțe dăunătoare, scrie Brightside.

Un alt aspect interesant este că pădurile sunt protejate, iar oamenii continuă să planteze cât mai mulți copaci.

În 2012, jurnalistul Andrew Buncombe de la The Independent a făcut o vizită în acestă țară pentru a afla dacă lucrurile sunt cu adevărat așa cum par. El observă că oamenii sunt prietenoși, însă nu mai mult decât oriunde altundeva în regiune, iar sărăcia este totuși o problemă, însă el notează că vestul a înțeles greșit conceptul de fericire în acest context. Oamenii din Butan sunt în general mulțumiți, iar acestă mulțumire duce la fericire.

Serviciile medicale și educația sunt gratuite în țară, iar speranța de viață a crescut cu 20 de ani începând cu 1980, în timp ce venitul pe locuitor a crescut cu 450%. Din punctul de vedere al speranței de viață, al nivelului de educație și de venit, Butan se plasează peste media din Asia de Sud, informează Banca Mondială.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase