Televiziunile lui Aristotel Căncescu au primit licențe de cablu. Vor emite și după încetarea emisiei analogice

Televiziunile lui Aristotel Căncescu au primit licențe de cablu. Vor emite și după încetarea emisiei analogice
Publicat: 05/05/2015, 13:58
Actualizat: 05/05/2015, 18:13

CNA a analizat, în ședința de marți, o serie de solicitări primite de la societăți care dețin televiziuni ce emit analogic terestru în localități din județul Brașov. Aceste societăți au solicitat Consiliului acordarea unor licențe audiovizuale prin rețele de comunicații electronice (prin cablu, n.r.) pentru a putea să emită și după data de 17 iunie, când va înceta emisia analogică terestră în România.

„Este un pachet întreg de televiziuni din Brașov care, dacă nu ar face pasul acesta, de transfer în cablu, ar risca să nu mai poată emite după 17 iunie”, a explicat Răsvan Popescu, vicepreședinte al CNA și cel care prezidează ședința de marți a Consiliului.

Astfel, societatea Canaris SRL, care îl are ca asociat unic pe Aristotel Căncescu, președintele suspendat al Consiliului Județean (CJ) Brașov, a solicitat CNA acordarea unor licențe prin cablu pentru televiziunile sale Mix TV din Brașov și TVF din Făgăraș.

Aflat în arest la domiciliu, Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată, pe 17 decembrie 2014, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov, el fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, spălare a banilor, trafic de influență și instigare la tentativă la abuz în serviciu.

Prezentă la ședința CNA de marți, Onelia Pescaru, reprezentanta societății Canaris SRL, a spus că televiziunile Mix TV din Brașov și TVF din Făgăraș vor să își continue activitatea și după 17 iunie, data la care va înceta emisia analogică terestră în România.

Răspunzând unor întrebări adresate de membrul CNA Radu Călin Cristea, Onelia Pescaru a spus că echipele celor două televiziuni nu au întâmpinat probleme de niciun fel după începerea problemelor în justiție ale lui Căncescu.

„Nu există nicio rezervă în acest moment, nici din partea personalităților invitate”, a spus Onelia Pescaru. „Audiența noastră a crescut, poate și pentru că mulți au stat cu ochii pe noi să vadă și ce se întâmplă cu acționarul majoritar, aflat într-o situație foarte delicată”, a spus Pescaru, precizând că societatea nu a fost afectată nici în privința clienților de publicitate.

Pe de altă parte, întrebată dacă Aristotel Căncescu mai are intenții să se retragă din afacerile de media, așa cum au afirmat în octombrie 2014, Onelia Pescaru a spus că acesta a renunțat la o parte din aceste afaceri. „Nu cred că se gândea la o renunțare deplină, ci doar la o reducere a afacerii”, a precizat Onelia Pescaru. Ea a făcut referire la faptul că, în octombrie 2014, Aristotel Căncescu a cedat televiziunea Mix 2 Brașov unor colaboratori ai săi.

CNA a acordat, marți, cele două licențe prin cablu solicitate de societatea Canaris SRL. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la acel moment în ședință (Florin Gabrea, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea).

Pe de altă parte, CNA a acordat licențe prin cablu și altor societăți care dețin în prezent licențe analogice terestre în județul Brașov și sunt în pericol să fie închise pe 17 iunie, respectiv: SC Necom Advertising SRL, pentru televiziunea Mix 2 din Brașov, SC Radioteleviziunea Transilvania SRL, pentru televiziunea RTT din Brașov, SC Radio SRL Brașov, pentru televiziunea Mix 3 din Predeal, și SC Nova Press SRL, pentru Nova TV, stațiile din Brașov și Făgăraș.

Totodată, SC Lugomedia SRL a primit o licență audiovizuală prin cablu pentru a emite după 17 iunie, pentru televiziunea Ten TV din Lugoj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?