„The Interview”, filmul Sony despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, s-a bucurat de succes la lansare – TRAILER

The Interview, filmul Sony despre un complot fictiv de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un, s-a bucurat de succes la lansare  - TRAILER
Publicat: 26/12/2014, 16:02
Actualizat: 26/12/2014, 18:40

De asemenea, lansarea acestui film a fost însoțită de numeroase declarații ale proprietarilor de cinematografe nord-americane, care au ținut să salute cu această ocazie dreptul la libera exprimare.

Regizorii peliculei, Evan Goldberg și Seth Rogen – cel de-al doilea fiind și unul dintre protagoniștii acestei comedii, alături de James Franco -, i-au luat prin surprindere pe spectatorii din Los Angeles, apărând în fața unui cinematograf local cu puțin timp înainte de începerea proiecției. Cei doi au ținut să le mulțumească fanilor pentru sprijinul acordat.

Directorii studiourilor Sony Pictures au revenit în această săptămână asupra deciziei lor inițiale de a anula lansarea acestui film, realizat cu un buget de 44 milioane de dolari, după ce un lanț major de cinematografe din Statele Unite ale Americii a anunțat că va renunța la difuzarea peliculei, în urma amenințărilor violente proferate de Guardians of Peace (GoP), un grup de pirați cibernetici care și-au asumat responsabilitatea pentru atacul informatic comis luna trecută asupra grupului Sony.

Statele Unite ale Americii au acuzat Coreea de Nord de comiterea acelui atac cibernetic.

În China și Coreea de Sud, două țări care au granițe comune cu Coreea de Nord, sute de mii de persoane au luat cu asalt site-urile ilegale de partajare de fișiere video pentru a vizona acest film.

În Statele Unite, managerii și patronii de cinematografe au spus că nu există motive suficient de puternice pentru a se teme din cauza acelor amenințări, iar proiecțiile de joi ale filmului „The Interview” au avut loc fără incidente.

Însă una dintre platformele online care au distribuit filmul înainte de lansarea ei în cinematografe, Xbox Live, deținută de grupul Microsoft, a anunțat că utilizatorii ei au întâmpinat câteva dificultăți în a se conecta pe această rețea, în cursul zilei de joi.

Un alt grup de pirați cibernetici, Lizard Squad, a anunțat că se află în spatele acestor dificultăți tehnice, întrucât ar fi piratat atât platforma Xbox Live a grupului Microsoft, cât și platforma PlayStation Networks deținută de Sony Corp – aceasta din urmă nedifuzând însă filmul „The Interview”. Afirmația grupului Lizard Squad nu a putut fi verificată.

Nici Microsoft, nici Sony nu au oferit deocamdată explicații pentru acele probleme de conectare, deși ambele servicii se așteptau la un număr uriaș de conectări pe platformele lor, întrucât utilizatorii, care au cumpărat aceste dispozitive cu ocazia Crăciunului, urmau să se conecteze cu toții în perioada acestor zile.

Traficul suplimentar pe rețeaua Xbox, generat de utilizatorii care descărcau filmul „The Interview”, ar fi putut să exacerbeze problemele tehnice cu care s-a confruntat grupul Microsoft.

Filmul a fost disponibil și pentru utilizatorii americani de internet prin intermediul platformelor Google Play, deținută de Google Inc., și YouTube Movie, ca și pe site-ul www.seetheinterview.com, administrat de grupul Sony. Filmul poate fi văzut și în Canada pe site-ul Sony și pe site-ul Google Canada.

Purtătoarea de cuvânt a grupului Sony a declarat joi că nu deține deocamdată o statistică exactă a numărului de descărcări online pentru acest film, iar studiourile Sony vor primi cifrele privind încasările obținute în cinematografe abia în cursul zilei de vineri.

În acest film, care va fi proiectat atât în metropolele americane, cât și în cinematografele din orașe mai mici, prezintă aventurile prin care trec personajele interpretate de Seth Rogen și James Franco, doi jurnaliști recrutați de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean.

Sony Pictures a decis să lanseze filmul în Statele Unite ale Americii, după ce președintele Barack Obama, ca și mai multe vedete de la Hollywood, precum George Clooney, dar și politicieni democrați și republicani de la Washington, au avertizat Hollywood-ul, spunând că producătorii din Los Angeles riscă să creeze un precedent în domeniul autocenzurii.

Coreea de Nord a spus că acest film reprezint „un act de război”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...