Tom Hanks este înrudit cu unul dintre cei mai cunoscuți președinți ai Statelor Unite

Tom Hanks este înrudit cu unul dintre cei mai cunoscuți președinți ai Statelor Unite
Publicat: 23/09/2012, 19:40
Actualizat: 28/03/2019, 07:52

Tom Hanks este înrudit cu unul dintre cei mai cunoscuți președinți ai Statelor Unite ale Americii, Abraham Lincoln, a dezvăluit actorul american, citat de dailymail.co.uk.

Întrucât a câștigat deja două premii Oscar, Tom Hanks este considerat unul dintre „capetele încoronate” de la Hollywood.

Actorul în vârstă de 56 de ani a anunțat într-un interviu recent că este însă înrudit nu cu o familie regală, ci cu fostul președinte american Abraham Lincoln. Tom Hanks este un verișor de grad îndepărtat al fostului președinte, prin mama acestuia, Nancy Hanks.

Detaliile despre această legătură genealogică au fost dezvăluite chiar de actor, care va asigura vocea naratorului într-un film intitulat „Killing Lincoln”.

Acest thriller istoric combină imagini generate pe computer cu documente rare provenind din arhivele istorice și este realizat de National Geographic Channel.

Filmul are la bază romanul omonim scris de Bill O’Reilly. Actorul Billy Campbell va interpreta rolul lui Lincoln, Jesse Johnson, pe cel al asasinului acestuia, John Wilkes Booth, iar Geraldine Hughes o va juca pe Mary Todd Lincoln.

Tom Hanks știa încă din copilărie că este o rudă îndepărtată a președintelui Lincoln, întrucât detaliile despre această înrudire au fost transmise de la o generație la alta în familia lui numeroasă.

Actorul american spune că i-a plăcut foarte mult să citească pasaje din celebrul „Discurs de la Gettysburg” (susținut de Abraham Lincoln pe 19 noiembrie 1863, n.r.), în 2009, la ceremonia de inaugurare în funcție a actualului președinte american Barack Obama.

„Sunt înrudit cu Abraham Lincoln. Pe mama lui o chema Nancy Hanks, iar membrii din ramura mea familială erau ori verișori ori rude prin alianță ori rudele sărace ale familiei Lincoln”, a spus Tom Hanks.

Tom Hanks a fost la un moment dat avut în vedere pentru rolul principal în filmul „Lincoln”, regizat de Steven Spielberg, ce va fi lansat în Statele Unite în luna noiembrie.

Starul american a renunțat însă la acest proiect, spunând că actorul care îl va interpreta pe Lincoln trebuie să fie un bărbat înalt, iar el nu are aceeași statură cu Daniel Day-Lewis, starul britanic care a fost ales în cele din urmă pentru acest rol.

Experții în genealogie au confirmat faptul că Tom Hanks este un descendent al familiei președintelui Lincoln.

Abraham Lincoln s-a născut pe 12 februarie 1809, iar părinții lui se numeau Thomas Lincoln și Nancy Hanks. Nancy a murit când Lincoln avea nouă ani. Abraham Lincoln a avut o soră mai mare, care a murit la vârsta de 20 de ani. Abraham Lincoln nu a avut urmași direcți, din cauza tragediilor care au lovit familia sa, dar și a faptului că mulți dintre descendenții familiei Lincoln nu s-au căsătorit. Doar unul dintre copiii fostului președinte american, Robert, a trăit până la o vârstă adultă. El a avut trei copii. Ultimul descendent direct al lui Lincoln a murit în anul 1984.

Abraham Lincoln (1809-1865), unul dintre cei mai admirați președinți americani – și primul care a fost asasinat – a fost ales cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea Războiului de Secesiune și a fost ucis la cinci zile după încheierea oficială a acestui conflict dintre Nord și Sud.

Lincoln a rămas în istorie drept președintele care a semnat actul de emancipare a americanilor de culoare, care a condus la abolirea sclaviei.

Asasinul John Wilkes Booth, executat de armată la două săptămâni după asasinat, era un simpatizant al Sudului.

Tom Hanks, dublu laureat cu Oscar pentru rolurile din filmele „Forrest Gump” (1994) și „Philadelphia” (1995), a putut fi văzut în ultimii ani pe marile ecrane în „Codul lui Da Vinci” și „Îngeri și demoni” – ambele realizate pe baza romanelor omonime scrise de Dan Brown, dar și alături de Julia Roberts, în filmul „Larry Crowne”, pe care l-a regizat și produs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Care este cel mai mare regret al Marianei Ionescu Căpitănescu: ”Dacă aș da timpul înapoi,...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Test de cultură generală. De ce este special nasul cămilelor?