Top 5 minuni naturale din lume, potrivit Instagram. Pe ce loc este Delta Dunării

Top 5 minuni naturale din lume, potrivit Instagram. Pe ce loc este Delta Dunării
Delta Dunării, a cincea minune naturală a lumii, potrivit Instagram
Publicat: 10/09/2020, 09:59
Actualizat: 10/09/2020, 10:01

Delta Dunării este considerată una dintre cel mai mari minuni naturale din lume,  potrivit unei analize recente a hashtagurilor de pe Instagram. Rezultatele analizei poziționează Delta Dunării pe locul 5 în rândul celor mai fotografiate și postate pe rețelele sociale atracții turistice din lume. Pentru a descoperi care sunt cel mai apreciate atracții turistice naturale, mai mulți turiști au fost chestionați cu privire la un loc pe care își doresc să-l viziteze, iar răspunsurile au fost ulterior cuantificate în funcție de numărul de menționări de pe Instagram ale locului respectiv. 

SaveOnEnergy a dezvăluit cele mai „Instagramabile” minuni naturale din lume. Delta Dunării este pe locul cinci, după ce a primit aproape 1.700.000 de hashtaguri, potrivit Mediafax.

Turiştii caută să îmbrăţişeze natura, dar să-şi îmbogăţească şi feed-ul de pe Instagram. SaveOnEnergy a analizat datele Instagram, pe baza hashtagurilor obținute de fiecare destinație. Delta Dunării este printre cele mai fotografiate şi distribuite creaţii naturale, cu 1.638.573 de menţionări.

Delta Dunării, foto Instagram Vlad Chirea

Cele mai „instagramabile” atracții turistice naturale din lume

Primele cinci minuni naturale ale lumii de pe Instagram sunt Parcul Naţional Yosemite, Cascada Niagara, Marele Canion, Deşertul Sahara, Delta Dunării.

Cascada Niagara, Canada, Foto Instagram emavie encouleurs

Pentru a determina ce destinaţii ar trebui incluse în studiu, SaveOnEnergy a chestionat 2.230 de respondenţi şi le-a cerut să numească ce minune naturală doresc cel mai mult să viziteze în întreaga lume.

Primele 15 cele mai frecvente răspunsuri au fost apoi clasificate folosind numărul de etichetări pe platforma de socializare Instagram.

Cea mai pitorească minune naturală a fost Parcul Naţional Yosemite din SUA, cu aproximativ cinci milioane de hashtaguri pe Instagram.

Celebra Cascadă Niagara din Canada este pe locul al doilea, cu puţin peste 4,6 milioane de hashtaguri.

Pe locul trei este o altă locaţie din SUA, Marele Canion, cu peste 4,1 milioane de hashtaguri.

Deşertul Sahara este al patrulea, cu peste 2,2 milioane de hashtag-uri pe Instagram.

Locul al cincilea este ocupat de Delta Dunării, care a adunat 1.638.573 de hashtaguri.

La distanţă mică, dar în afara top 5 se situează Insulele Galapagos din Ecuador.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase