Topul Forbes al celor mai influente celebrități din lume

Topul Forbes al celor mai influente celebrități din lume
Publicat: 26/06/2013, 12:01
Actualizat: 27/03/2019, 08:41

Oprah Winfrey a fost desemnată cea mai influentă celebritate din lume în 2013, potrivit topului anual întocmit de revista Forbes, informează Reuters.

În ultimii doi ani, Oprah Winfrey a ocupat locul al doilea în acest top. Totodată, este pentru a cincea oară când celebra prezentatoare TV, supranumită „regina talk-show-urilor”, se află pe primul loc în acest top 100 al celor mai influente celebrități din lume.

Cântăreața Lady Gaga se află pe locul al doilea, iar regizorul Steven Spielberg încheie podiumului, clasându-se pe locul al treilea. Cântărețele Beyonce și Madonna ocupă poziția a patra, respectiv a cincea.

„Nu există nimeni altcineva cu atât de multă consistență și putere”, a declarat Dorothy Pomerantz, editor la Forbes.com. „Există doar trei persoane care au fost incluse în fiecare dintre listele noastre pe care le-am întocmit din 1999 până în prezent. Ei sunt Oprah Winfrey, Howard Stern și Steven Spielberg”, a mai spus aceasta.

Cântăreața și actrița Jennifer Lopez, care a ocupat primul loc în topul din 2012, a coborât în acest an pe locul al 12-lea.

Cu venituri de 77 milioane de dolari obținute în perioada iunie 2012 – iunie 2013, Oprah Winfrey nu este însă vedeta cu cele mai mari încasări realizate în ultimul an, această onoare revenindu-i cântăreței Madonna, cu venituri de 125 milioane de dolari. Editorii revistei Forbes au explicat această inadvertență prin faptul că poziția pe care Oprah Winfrey o deține la Hollywood, prezența ei în presa scrisă, televiziune și platformele de socializare au fost elementele care i-au asigurat acesteia primul loc în topul celor mai influente celebrități din lume.

În ciuda intervenției chirurgicale la șold, care a obligat-o să își întrerupă turneul mondial, Lady Gaga a avut încasări de 80 milioane de dolari în ultimele 12 luni, iar „armata” ei de fani, și o prezență extrem de puternică pe platformele de socializare i-au asigurat locul al doilea în acest top.

Steven Spielberg, care a obținut venituri de 100 milioane de dolari în ultimul an, este bărbatul care ocupă cea mai înaltă poziție din acest top Forbes, devansându-l pe rockerul Bon Jovi (locul 7), jucătorul de tenis Roger Federer (locul 8) și cântărețul Justin Bieber (locul 9).

Topul 10 al celor mai influente celebrități din lume este completat de cântăreața Taylor Swift (locul 6) și prezentatoarea de televiziune Ellen DeGeneres (locul 10).

Revista Forbes a întocmit acest top în funcție de veniturile obținute de celebrități din turnee, vânzări de carte, contracte, sponsorizări, filme și alte surse. Fiecare vedetă a primit un scor de vandabilitate, întocmit de compania californiană de cercetări de piață E-Poll.

Acest scor definește faima și influența unei persoane în funcție de frecvența cu care acele vedete apar în mass-media. Scorul a fost alcătuit cu ajutorul Starcount, o companie din Singapore, care monitorizează 11 platforme de socializare, inclusiv Facebook, Twitter și YouTube, pentru a determina prezența acelor vedete în spațiul virtual.

Starurile pop, în special Justin Bieber, Lady Gaga și Rihanna, au obținut scoruri foarte mari în privința prezenței lor pe platformele de socializare, afirmă editorii de la Forbes.

Printre cele mai influente vedete care alcătuiesc cupluri se numără Beyonce și soțul ei Jay-Z (locul 32), jucătorul de fotbal american Tom Brady (locul 65) și modelul Gisele Bundchen (locul 81) și actorul Ashton Kutcher (locul 53) și iubita lui, Mila Kunis (locul 89).

Actrița Jennifer Lawrence, premiată cu Oscar în acest an, ocupanta locului al 49-lea, apare pentru prima dată pe această listă, la fel ca actorii Hugh Jackman (locul 11) și Channing Tatum (locul 23).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Absolut toți românii sunt obligați. Legea a intrat deja în vigoare. Trebuie să-ți cedezi locul
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O femeie a câștigat 1 milion de dolari la loterie de două ori în 10...