TOPUL INTELIGENȚEI. Cinci copii cu un IQ mai mare decât al lui Einstein

Publicat: 28/10/2012, 22:52
Actualizat: 30/07/2014, 00:52

Albert Einstein este recunoscut pentru mintea lui strălucită și un coeficient de inteligență greu depășit. Cu toate acestea, Business Insider a realizat o listă cu topul celor mai inteligenți copii, al căror IQ este peste 160, atât cât avea Einstein, autorul teoriei relativității.

● Pranav Veera este un puști din SUA, care la 6 ani are un IQ de 176 de puncte. Acesta poate recita numele președinților americani în ordine cronologica, poate spune alfabetul invers, iar dacă i se dă o dată oarecare dintr-un an, poate calcula ce zi a săptămânii era atunci. La prima vedere, Pranav pare a fi un baiețel obișnuit care se joacă la calculator sau cu mingea. Însă, el nu e un copil obișnuit. Are un IQ de 176 de puncte, în condițiile în care numai o persoană la un milion are acest scor.

● Fabiola Mann este o adolescentă de 15 ani al cărei coeficient de inteligență este de 162. S-a născut în Goa, India, dar în prezent locuiește în Marea Britanie. Tânăra își petrece timpul liber jucând șah, cântând la pian și chitară. În plus, aceasta este expertă în karate.

● Britanica Olivia Manning are 12 ani și un IQ de 162. Este recunoscută pentru abilitățile sale de a învăța repede, ținând cont de faptul că a reușit să rețină toate replicile pe care le avea de pregătit piesa de teatru Macbeth, scrisă de William Shakespeare, în numai 24 de ore. Olivia Manning din Liverpool, Marea Britanie, a șocat pe toată lumea după ce i s-a calculat scorul la un test de inteligență, 162. Nu doar că fata este cu 2 puncte mai deșteaptă decât Albert Einstein și Stephen Hawking, însă acest punctaj o plasează spre vârful topului celor mai inteligenți oameni din lume. „Mie îmi plac provocările și să-mi pun mintea la contribuție”, a declarat Olivia.

● Jacob Barnett are la 12 ani un coeficient de 170. Puștiul din statul american Indian a fost diagnosticat la vârsta de 2 ani cu o formă de autism. Părintii se gândeau că micuțul va avea de suferit la școala din cauza bolii sale, însă au fost uimiți când au văzut că fiul lor a făcut un puzzle de 5.000 de piese la vârsta de 3 ani. Jacob Barnett a învățat singur algebră, geometrie și calcule matematice, în doar două săptămâni, și poate rezolva până la 20 de numere din Pi. A terminat liceul la vârsta de 8 ani și de atunci se ocupă de astrofizică. Barnett este recrutat de Universitatea din Indiana pentru un post de cercetător.

● Britanica Victoria Cowie are un coeficient de inteligență de 162 de puncte la 11 ani. Cowie afirmă că este o fetiță absolut normală, căreia îi place să rezolve puzzle-uri, să joace teatru, să danseze, să cânte la diferite instrumente, printre care pianul și saxofonul. În plus, micul geniu spune că pe viitor va studia științele, sperând să devină medic veterinar. „Când voi fi mare, vreau să vindec animalele. Sângele nu mă impresionează și iubesc animalele”, a spus Victoria. Părinții fetei au povestit că fetița a dat mereu dovadă de o inteligență ieșită din comun. În plus, ei au declarat că niciodată nu și-au împins fiica de la spate. „Victoria face ce vrea, noi îi oferim doar opțiuni”. În ceea ce o privește pe mama Victoriei, aceasta a declarat că deocamdată tot ce își dorește de la fiica sa este „să își facă mai des curat în cameră”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte