Trandafirii roșii, florile preferate ale românilor, generează peste 40% din vânzările florăriilor

Trandafirii roșii, florile preferate ale românilor, generează peste 40% din vânzările florăriilor
Publicat: 23/07/2014, 18:30
Actualizat: 27/03/2019, 18:33

Peste 40% din vânzările florăriilor FlorideLux sunt generate de trandafiri, atât de către cei din soiul Ecuador, oferiți cu precădere de îndrăgostiții care vor să-și surprindă iubitele, cât și de cei din soiuri delicate precum Red Naomi, Passion, Avalanche sau Aqua.

„Având în vedere că trandafirii sunt cei mai buni mesageri ai iubirii, ei sunt oferiți în special de către bărbați, fie pentru a cuceri sau pentru a-și surprinde iubitele și soțiile, pentru a le cere iertare sau pentru a le cere în căsătorie”, potrivit FlorideLux, grup care operează magazinele online www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar și florăriile offline FlorideLux.

În ocazii de business sunt oferiți, în general, trandafiri albi, „care semnifică sinceritate, iar pentru mame sunt oferiți trandafirii portocalii, ce simbolizează speranța, sau cei roz, care emană respect și iubire sinceră”, spune Marius Dosinescu, CEO și fondator FlorideLux.

Dosinescu afirmă că soiurile preferate de români sunt trandafirii roșii de Ecuador, care au un aspect nobil, cu tija înaltă și cupa florii foarte mare. De asemenea, din gama trandafirilor roșii, se cumpără foarte mult și Red Naomi sau Passion, în timp ce pentru alte culori sunt preferați trandafirii albi Avalanche, cei portocalii din soiul Wow și Aqua sau Blushing Akito pentru cei roz.

Perioada cu cele mai mari vânzări de trandafiri este luna februarie, care coincide cu Ziua Îndrăgostiților și Dragobetele, însă și în restul anului trandafirii se numără printre cele mai căutate flori.

Pentru a încuraja romantismul și a-i determina pe bărbații români să își surprindă iubitele în permanență cu o floare, FlorideLux a demarat, în perioada 21-27 iulie, o campanie specială, care are în prim plan trandafirii. În „Săptămâna Trandafirilor”, FlorideLux aduce discount-uri de până la 25% pentru peste 30 de aranjamente florale realizate din cei mai nobili trandafiri roșii, roz, albi sau portocalii.

„Această campanie ne-a fost inspirată de un proaspăt tătic, care a comandat pentru soția sa trei coșuri cu 101 trandafiri roșii și 24 de baloane cu heliu, pentru a celebra sosirea pe lume a noului lor bebeluș. Gestul acesta de tandrețe și împlinire ne-a întărit crezul că românii sunt niște romantici incurabili care nu ezită în niciun moment să-și împărtășească iubirea”, a mai spus Dosinescu.

CEO-ul FlorideLux estimează, pe perioada campaniei, o creștere de circa 20% a vânzărilor de trandafiri față de o săptămână similară de vară, dar și o creștere de până la 40% față de vânzările de trandafiri din aceeași perioadă a anului trecut.

Florăriile FlorideLux, cu o experiență de peste 10 ani pe piața din România, oferă produse și servicii de calitate precum buchete și aranjamente florale, coșuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun și alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România.

Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com și alăturarea la cea mai mare rețea de florării din lume, Bloomnet, lucru care permite și livrarea rapidă de buchete oriunde în lume. Primele francize FlorideLux au fost deschise în Brașov, Cluj, Arad, Pitești și Iași.

În iunie 2014, FlorideLux a atras în acționariat companiile Mediafax Group, una dintre cele mai importante companii media din România, și BAC Investment Banking, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de consultanță în fuziuni și achiziții. Acestea controlează împreună 35% din grupul FlorideLux.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Micul dejun, secretul siluetei japonezilor. Trucurile alimentare prin care niponii țin bolile la distanță
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern