„Transylvania Horse Show” a anunțat câștigătorii ediției din acest an. Lista completă a medaliaților. GALERIE FOTO

Publicat: 05/05/2014, 20:48
Actualizat: 03/09/2019, 07:53

Cea de-a patra ediție a „Transylvania Horse Show” și-a desemnat câștigătorii. La evenimentul desfășurat în satul Prod, de lângă Sighișoara, în weekendul 2-4 mai, au participat peste 70 de concurenți din 19 țări.

Viorel Bubău, reprezentanul României, a câștigat, cu calul Arcitic, medalia de aur la categoria Concurs Complet Internațional (CCI 1*). Locul al doilea a fost ocupat de reprezentanta Franței – Lucie Bardin, la o diferență de 14,56 puncte. Bubău, care a reprezentat România la Jocurile Olimpice în 2004, a câștigat și medalia de bronz, cu calul Selenna.

La disciplina Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici – Hunor Szabo, legitimat la clubul Romsilva, împreună cu calul Yavrum au fost în fruntea clasamentului, fiind urmați de Mihai Vajnar și calul Olympia de la clubul Agroturism. Pe locul al treilea s-a clasat Călin Nemeș, cu calul Eros, reprezentând U Cluj.

„Este pentru prima oară când la Transylvania Horse Show organizăm Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici și sunt foarte bucuros că la prima ediție am avut șase călăreți români și șapte cai înscriși”, a declarat Mihnea Vîrgolici, organizatorul și inițiatorul evenimentului „Transylvania Horse Show”. „Anul acesta numărul concurenților români înscriși la toate disciplinele a crescut semnificativ față de anii trecuți. Acest lucru îmi dă sperața că în curând acest sport va redeveni tradiție în multe dintre familiile din România”, a adăugat el.

FOTO: Transylvania Horse Show

Cupa la Concursul Internațional Universitar, „Cupa Națiunilor pentru Studenți” (AIEC Student Riders Nation Cup – România 2014) a fost câștigată de studenta Marcia Dominicus din Olanda. Medalia de argint a fost primită de către Tori Dicson din Irlanda, iar bronzul i-a revenit studentei Katharina Wilding din Austria.

La echipe, aurul a fost câștigat de Irlanda, bronzul a fost câștigat pentru prima dată de o echipă a României formată din călăreții Cristian Alexandru Ceaușescu, Raul Eugen Ilio și Lorand Janos Cibi. Bronzul a revenit echipei internaționale formată din Marcia Dominicus (Olanda), Johanna Hammel (Austria) și Jocelin Lillienau (Suedia).

FOTO: Transylvania Horse Show

Echipa „Transylvania Horse Show” pregătește o altă competiție ecvestră internațională, ce se va desfășura în perioada 3-5 octombrie pe domeniul Cantacuzino din Florești, județul Prahova. Concursul va fi organizat pe grade diferite de dificultate, de la Novici la două stele (**). În afara competiției, iubitorii de cai vor putea vedea demonstrații de atelaje cu doi și patru cai, expoziție de ogari și dar și alte momente speciale.

„Transylvania Horse Show”, cel mai important concurs hipic internațional din România, este organizat annual de Cross-Country Farm cu sprijinul Federației Ecvestre Române și al Federației Ecvestre Internaționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase