„Transylvania Horse Show” ia startul pe 2 mai, lângă Sighișoara. Ce noutăți aduce ediția din acest an

Publicat: 29/04/2014, 18:39
Actualizat: 30/07/2014, 14:34

Cea de-a patra ediție a Concursului Hipic Internațional „Transylvania Horse Show” se va desfășura la finele acestei săptămâni, în apropierea uneia dintre cele mai bine păstrate orașe medievale din Europa: Sighișoara.

Evenimentul va avea loc între 2 și 4 mai în satul Prod, comuna Hoghilag, loc recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind printre puținele din lume în care turiștii pot călări.

„Transylvania Horse Show” va aduce în România concurenți și suporteri din 19 țări, precum și oficiali ai lumii ecvestre internaționale. Astfel, Federația Ecvestră Internațională va fi reprezentată de delegatul tehnic Andrew Griffiths din Marea Britanie, în timp ce președintele juriului va fi arbitrul belgian Michel Van Gerwen.

Competiția va include concursuri de dresaj, obstacole și cross-country, dar și demonstrații de atelaje și alte momente surpriză.

„Transylvania Horse Show” găzduiește și anul acesta trei tipuri de competiții oficiale:

Concurs Complet Internațional (CCI) – o etapă pregătitoare pentru Campionatele Balcanice ce vor avea loc în Bulgaria la jumătatea lunii mai. La această disciplină, concurenții profesioniști vor avea de parcurs trei probe: dresaj, obstacole și cross-country. La aceasta din urmă, concurenții și caii lor trebuie să parcugă, contra cronometru, un traseu de 3.600 de metri, cu obstacole naturale (șanțuri, bazine cu apă, bușteni etc.). Concursul este organizat în colaborare cu Federația Ecvestră Română (FER) și Federația Ecvestră Internațională (FEI).

Foto: Trasylvania Horse Show

Cupa României la Concurs Complet – categoria Novici – secțiunea din competiției care se adresează cailor și concurenților în curs de afirmare, cu mai puțină experiență în competițiile ecvestre de probă completă. Traseul de cross-country măsoară de data aceasta 1.500 de metri și numără 17 obstacole naturale.

Concurs Internațional Universitar – „Cupa Națiunilor pentru Studenți” – organizată în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), Cupa este dedicată studenților din întreaga lume. Aceștia vor concura la două probe – dresaj și sărituri obstacole – cu cai pusi la dispoziție de organizatori. Animalele aparțin celor mai mari cluburi ecvestre din România: București, Cluj, Târgu Mureș, Timișoara și clubul gazdă, Cross-Country Farm, prin asociația HipoHouse.

Foto: Trasylvania Horse Show

În premieră, la ediția din acest an a „Transylvania Horse Show” vor fi prezentate și demonstrații de atelaje cu doi cai susținute de sportivi profesioniști, dar și atelaje cu ponei.

O altă noutate este faptul că românii care nu pot ajunge la eveniment pot urmări pe TVR 1 transmisiunile în direct a celor mai importante probe. Postul public de televiziune va transmite live sâmbătă, între orele 15:30 și 16:00, și duminică, de la 15:30 la 17:00.

„Transylvania Horse Show” este organizat de Cross-Country Farm, cu sprijinul Federației Ecvestre Române și al Federației Ecvestre Internaționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase