Trupa Metallica va publica o carte pentru copii: Ilustrații și rime pentru copii care surprind povestea trupei

Redactor:
Razvan Tupa
Trupa Metallica va publica o carte pentru copii: Ilustrații și rime pentru copii care surprind povestea trupei
Celebra trupă heavy metal Metallica a anunțat miercuri că va scoate pe piață un volum destinat copiilor, anunță site-ul oficial al formației.

Volumul „The ABCs of Metallica/ Abecedarul Metallica” conține ilustrații și rime pentru copii care surprind povestea trupei. Încasările sunt destinate fundației de caritate înființate de cei patru rockery, All Within My Hands.

Considerați clasici în viață ai genului heavy metal, componenții trupei Metallica sunt cunoscutți pentru rivalitățile de pe scenă și episoade care au implicat abuz de droguri, printre piesele lor numărându-se titluri ca „Leper Messiah”, „Harvester of Sorrow” sau „My Friend of Misery”.

Volumul va fi pus în vânzare pe 26 noiembrie și a fost scris de Howie Abrams, ilustrațiile fiind semnate de Michael „Kaves” McLeer.

„Incluzând poezii și desene, «The ABCs of Metallica» aruncă o privire asupra poveștii trupei de la, gen, A la Z! Fiecare literă a alfabetului reprezintă un moment din călătoria noastră”, notează muzicienii în anunțul publicat pe site.

Cel mai recent album al trupei, Hardwired … to Self Destruct”, a fost lansat în 2016, și a fost vândut în 5 milioane de exemplare, fiind nominalizat la premiile Grammy.

Una dintre cele mai apreciate formații rock din istorie, Metallica s-a înființat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat zece albume de studio, trei albume live, cinci EP-uri și a vândut peste 125 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu ușurință una dintre cele mai bune și mai influente trupe heavy metal ale anilor ’80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formațiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în același timp extinzând granițele genului thrash, folosind viteza și volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compozițiilor. În prezent, trupa este compusă din James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo. De-a lungul timpului în componența formației s-au mai regăsit Dave Mustaine, Ron McGovney, Cliff Burton și Jason Newsted.

 

Inchide