Turbo Xtra HD, o nouă televiziune din portofoliul Discovery, lansată în România

Turbo Xtra HD, o nouă televiziune din portofoliul Discovery, lansată în România
Publicat: 02/07/2013, 13:53
Actualizat: 02/02/2019, 00:22

Discovery Networks își extinde portofoliul de canale HD în România prin lansarea televiziunii Turbo Xtra HD, disponibilă în premieră pe Orange TV, începând din 2 iulie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Tot începând de marți, televiziunea Discovery Science HD este disponibilă abonaților Orange TV și iNES IPTV.

Turbo Xtra HD și Discovery Science HD sunt subtitrate în limba română. În prezent, portofoliul local de televiziuni HD al Discovery mai include Discovery HD Showcase și Animal Planet HD.

„Este evident că există cerere pe piața din România pentru conținut de calitate în format HD, iar canalele care oferă documentare se numără printre cele mai apreciate în acest context. Decizia de a lansa Discovery Turbo Xtra HD și Discovery Science HD este o nouă dovadă a angajamentului nostru față de această piață, răspunzând în același timp cererii telespectatorilor și partenerilor noștri, care își doresc conținut de cea mai bună calitate”, a declarat Katarzyna Kieli, președintele Discovery Networks Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa.

Discovery Turbo Xtra HD este o televiziune premium care se adresează pasionaților de mașini, dezvăluindu-le culisele industriei auto și cele mai importante inovații din domeniu. Telespectatorii pot urmări unele dintre cele mai dinamice programe din portofoliul Discovery despre industria auto și inginerie, tehnologie și gadget-uri, grupate în seri tematice. Astfel, luni și marți, telespectatorii pot afla informații despre cele mai noi gadget-uri, miercuri pot urmări competiții de construit mașini, joia este dedicată transformărilor spectaculoase ale unor rable în supermașini, iar vinerea – cunoștințelor cu informații despre cele mai tari realizări tehnologice în domeniu.

Grila de programe a televiziunii include emisiuni precum „Heartland Thunder”, povestea a patru prieteni care împărtășesc aceeași pasiune pentru cursele de dirt-track. Telespectatorii pot face cunoștință cu Tim Karrick, Justin Boney, Tom Charles și fiul acestuia, Dan Charles, care sunt motivați de emoția și entuziasmul competiției. Pe lângă timpul pe care și-l impart între muncă și familie, cei patru petrec ore îndelungate modificându-și motoarele mașinilor și refăcându-le caroseria.

O altă emisiune este „Twist the Throttle”, care prezintă motociclete produse de cei mai mari fabricanți din lume, dar și personalități din lumea motoarelor, cum ar fi Kevin Schwantz, Mat Mladin și Massimo Tamburini.

Alte emisiuni difuzate de Turbo Xtra HD sunt „Tech Toys 360”, care invită publicul să exploreze ultima generație de gadget-uri și vehicule revoluționare și să îi cunoască pe inventatorii lor, „Biker Build-Off”, în care doi constructori de motociclete la comandă se întrec pentru a crea motoare unicat.

Pe de altă parte, Discovery Science HD prezintă cele mai interesante aspecte din diverse domenii ale științei și tehnologiei, în format de înaltă definiție. Televiziunea își aduce telespectatorii mai aproape de cele mai originale experimente științifice și cele mai importante noutăți din domeniu, prezintă direcții interesante de cercetare și în același timp își delectează publicul cu cele mai noi gadget-uri.

Discovery Networks Europa Centrală & de Est, Orientul Mijlociu & Africa (CEEMEA) face parte din una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor non-ficțiune, Discovery Communications.

Discovery Networks CEEMEA le oferă oamenilor posibilitatea de a-și explora universul și de a-și satisface curiozitatea, prin intermediul celor 14 branduri de televiziune, în frunte cu Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science și Discovery HD Showcase, dar și prin intermediul unor produse și servicii comerciale și educaționale. Programele Discovery Networks sunt difuzate în 27 limbi locale, ajungând la peste 244 de milioane de abonați din 118 țări de pe trei continente.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?