U2 folosește în concerte imagini cu PROTESTELE de la București

U2 folosește în concerte imagini cu PROTESTELE de la București
Publicat: 10/10/2018, 14:53
Actualizat: 26/03/2019, 12:33

Trupa U2 a susținut, duminică și luni, la Ziggo Dome din Amsterdam, în Olanda, două concerte în cadrul turneului internațional „eXPERIENCE + iNNOCENCE„, care a debutat în luna mai, în SUA.

Potrivit unor înregistrări publicate pe platforma video YouTube, pe ecranele instalate în spatele scenei s-au putut vedea imagini din timpul unui protest #rezist care a avut loc recent în București, inclusiv oameni care agitau steagul României.

Imaginile de la aceste proteste, ca și altele de la manifestații similare care au avut loc în țări precum Grecia, Polonia, Italia și Marea Britanie, au fost alese pentru a ilustra piesa „Pride (In the Name of Love)„.

Partea europeană a turneului internațional „eXPERIENCE + iNNOCENCE” a debutat la sfârșitul lunii august și se va încheia la Berlin, pe 13 noiembrie.

Aproape toate biletele pentru concertele rămase din cadrul acestui turneu sunt vândute, conform site-ului oficial al trupei. Următoarele patru concerte din cadrul turneului vor avea loc la Milano (11, 12, 15, 16 octombrie), Marea Britanie, iar turneul se va încheia tot la Berlin, unde a și început etapa europeană, la 13 noiembrie.

De la înființare, în 1976, formația irlandeză, a câștigat 22 de premii Grammy și a susținut 20 de turnee mondiale. Grupul U2 a lansat unele dintre cele mai aclamate albume din lume, în anii 1980 – „The Joshua Tree” și „Rattle and Hum”. Trupa U2 este alcătuită din basistul Adam Clayton, Bono (Paul Hewson, voce și chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) și chitaristul The Edge (Dave Howell Evans). Formația a vândut, de-a lungul anilor, peste 150 de milioane de albume.

Foto: Captură

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase