Ultimul film în care a jucat River Phoenix a fost finalizat, la 19 ani de la moartea actorului – TRAILER

Ultimul film în care a jucat River Phoenix a fost finalizat, la 19 ani de la moartea actorului - TRAILER
Publicat: 01/11/2012, 16:41
Actualizat: 25/03/2019, 21:35

Ultimul film în care a jucat actorul american River Phoenix, intitulat „Dark Blood”, a fost finalizat, la 19 ani de la moartea artistului, și va intra în circuitul cinematografic nord-american, informează site-ul revistei People.

Miercuri, 31 octombrie, s-au împlinit 19 ani de când River Phoenix a murit la Los Angeles, din cauza unei supradoze de droguri. Ultimul film în care a jucat starul american – rămas neterminat timp de aproape două decenii – a fost în cele din urmă finalizat.

Actorul River Phoenix, care avea 23 de ani atunci când s-a prăbușit în fața clubului Viper Room la primele ore ale dimineții, pe 31 octombrie 1993, sosise de doar câteva zile în Los Angeles, venind din Utah, unde filma pentru „Dark Blood”. Pentru rolul din acest film, starul american își vopsise părul într-o nuanță închisă și purta lentile de contact.

În acel moment, producătorii mai aveau nevoie de doar 11 zile pentru a încheia filmările la „Dark Blood”.

Filmul se afla la 80% din producție în momentul în care actorul a murit. Regizorul danez George Sluizer a reușit în cele din urmă să finalizeze această peliculă, pe care a prezentat-o deja într-un festival de film și pe care speră să o introducă în circuitul cinematografic nord-american.

În „Dark Blood”, River Phoenix interpretează rolul unui bărbat tânăr și văduv, Boy, care trăiește în deșert, în apropiere de o zonă unde au loc teste nucleare. Bărbatul sare în ajutorul unui cuplu de tineri căsătoriți, în momentul în care automobilul lor se defectează. „Phoenix are un aer carismatic și impresionant în acest ultim rol al său, făcând din Boy un personaj complex și pe deplin matur”, scrie revista Variety într-o recenzie a filmului.

George Sluizer a umplut golurile din intriga filmului cu o serie de dublaje de voce și a obținut „o viziune surprinzător de coerentă pentru o poveste categoric ciudată”, se afirmă în articolul publicat în revista Variety.

„Dark Blood” a avut premiera mondială în septembrie, la Netherlands Film Festival 2012. George Sluizer, care are acum vârsta de 80 de ani, spune că, deși a primit zeci de invitații pentru a-și prezenta filmul la alte festivaluri, preferă să ofere peliculei sale o audiență mai largă și să o introducă în circuitul cinematografic nord-american.

Alături de Johnny Depp, Christian Slater și Keanu Reeves, River Phoenix era considerat unul dintre cei mai talentați tineri actori din generația lui, în momentul în care a murit în fața clubului Viper Rooms din Los Angeles, în anul 1993.

El se afla în acel loc cu fratele său Joaquin și cu iubita sa, Mathis, când a luat un cocktail de droguri și a suferit o criză în fața clubului.

River era fratele mai mare al actorilor Rain, Joaquin și Summer Phoenix.

Trupul său a fost incinerat, iar cenușa a fost împrăștiată pe pământul fermei pe care familia Phoenix o deține în Florida.

River Phoenix a fost încurajat de părinții săi să devină actor încă din copilărie, iar până la vârsta de 10 ani jucase deja în câteva seriale de televiziune, precum „Seven Brides For Seven Brothers” și „Celebrity”.

„Stand By Me”, un film despre maturizare, realizat pe baza unui roman de Stephen King, a fost pelicula care i-a adus celebritatea, urmată de performanța sa foarte bine primită de critici din filmul „Mosquito Coast”, în care a jucat alături de Harrison Ford și Helen Mirren.

Tânărul actor a primit o nominalizare la Oscar în 1989, pentru prestația sa din filmul „Viața pe fugă/ Running On Empty”, regizat de Sidney Lumet, în care joacă rolul fiului cel mare al unui cuplu de protestatari contra războiului, dați în urmărire, după ce au bombardat o fabrică ce producea napalm, în timpul războiului din Vietnam.

Acest rol a marcat trecerea lui River Phoenix de la statutul de copil-star la cel de actor adult, o evoluție completată de rolul îndrăzneț din „Dragoste și moarte în Idaho/ My Own Private Idaho”, de Gus Van Sant, în care a interpretat rolul unui homosexual ce trăiește pe străzi din practicarea prostituției.

Printre filmele în care a jucat ulterior se remarcă „Petrecerea urâtelor/ Dogfight” (1991), „Cutia neagră/ Sneakers” (1992) și „Iubire în stil country/ The Thing Called Love” (1993). În momentul morții sale, River Phoenix semnase deja pentru a juca în „Interviu cu un vampir”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Supărat că i-au prins mama drogată la volan, un tânăr a vrut să se răzbune...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Jennifer Lopez și Ben Affleck în pragul divorțului? Actorul s-ar fi mutat deja din vila...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Doliu național! S-a stins marele ANTRENOR al României. Legendă a sportului mondial
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
(P) 8 Sfaturi pentru achiziţionarea primului tău apartament
×