„Ultimul soldat” al lui Hitler face dezvăluiri despre minutele dinaintea sinuciderii Führerului. Ce a făcut liderul nazist în ultimele clipe de viață

„Ultimul soldat al lui Hitler face dezvăluiri despre minutele dinaintea sinuciderii Führerului. Ce a făcut liderul nazist în ultimele clipe de viață
Rochus Misch, prima persoană care a văzut trupul neînsuflețit al lui Adolf Hitler a descris ultimele minute din viața liderului nazist, oferind în volumul său de memorii detalii extrem de intime. Misch, persoana din anturajul lui Hitler care a supraviețuit cel mai mult și care a murit în 2013, la vârsta de 96 de ani, a descris și modul în care a intrat în cameră peste amantaFührerului care era îmbrăcată într-o „într-o cămașă de noapte sumară”.
Acesta era operator telefonic la tabloul de distribuție și se afla în buncărul lui Hitler pe 30 aprilie 1945, atunci când generalul Keitel a trimis mesajul prin care anunța că armata a eșuat în încercarea de a sparge enclava sovietică din Berlin și că sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial era inevitabil.
„La scurt timp după, Misch l-a auzit pe Hitler vorbind în șoaptă cu Bormann și cu alți lideri ai partidului. S-a uitat în direcția lor și l-a văzut pe Hitler intrând în biroul său. Eva, atunci doamna Hitler, l-a urmat înăuntru. Apoi l-a văzut pe OttoGünsche, ajutorul liderului nazist, cum a închis ușa în urma cuplului de tineri căsătoriți. Günsche i-a spus lui Misch că șeful nu trebuie să fie deranjat. Hitler i-a strâns mâna luiGünsche și i-a spus că toți soldații au fost eliberați de jurământul lor de loialitate. Acesta îi spusese deja apropiatului său că nu vrea ca trupul său să fie profanat public, așa cum s-a întâmplat cu cel al lui Mussolini, și că își dorește să fie incinerat”, a spus editorul Martin Mace, citat de Independent.
Editorul a mărturisit că volumul descrie cum toată lumea aflată în buncăr era extrem de agitată și, subit, ușa s-a deschis, iar Misch a aruncat o privire înăuntru. În carte,„ultimul soldat al lui Hitler” povestește că ochii i s-au oprit prima dată asupra Evei Braun care era așezată, cu picioarele sub ea și avea capul înclinat către Hitler. Pantofii ei erau sub canapea, scrie acesta, iar, în apropierea ei, cadavrulFührerului. „Ochii lui erau deschiși, iar capul ușor aplecat înainte”, notează Misch în autobiografia sa.

Memoriile descriu și cum„ultimul soldat” a intrat peste Eva Braun, care era îmbrăcată„într-o cămașă de noapte sumară”, în camera de oaspeți care avea o trecere secretă spre dormitorul lui Adolf Hitler, iar aceasta și-a dus degetul la buze spunându-i bodyguardului să păstreze liniștea. Misch își amintește în carte și că le-a auzit pe Braun și pe Magda Goebbels jurând că vor muri cu bărbații lor.
Misch a fost răpit de armata sovietică și a fost încarcerat în lagăre de muncă timp de opt ani, după ce a încercat să scape și să se ascundă. Până în ultimii săi ani de viață acesta a vorbit cu admirație despre Hitler, descriindu-l ca pe„un șef minunat”, în niciun caz„o brută” și se știe despre el că e ultimul supraviețuitor dintre cei care se aflau în buncărul liderului nazist, după ce Siegfried Knappe a murit în decembrie 2008.
Editorul senior al Frontline Books, cei care au decis publicarea memoriilor, susțin că opera este imparțială într-un mod remarcabil. Acesta a spus pentru Independent:„O publicăm pentru că este vorba despre cineva care a fost atât de aproape de Hitler în timpul unei părți cruciale a războiului și mai ales pentru că avea un grad ierarhic extrem de mic, cineva care nu are nevoie să acopere niciun fel de greșeală pe care ar fi făcut-o”.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Efectul postului intermitent asupra metabolismului. Rezultatele testelor pe voluntari
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”