Un american susține că este adevăratul PAPĂ al Bisericii Catolice. A fost ales în urmă cu 30 de ani, de un grup format din șase votanți, printre care EL ÎNSUȘI și părinții săi

Redactor:
Silviu Bănilă
Un american susține că este adevăratul PAPĂ al Bisericii Catolice. A fost ales în urmă cu 30 de ani, de un grup format din șase votanți, printre care EL ÎNSUȘI și părinții săi
Papa Francisc este considerat liderul suprem al Bisericii Catolice, dar David Bawden, un catolic conservator din Topeka, Kansas, este de altă părere. El spune că Francisc și alți cinci papi care au condus biserica înaintea lui sunt niște escroci. Bowden se consideră adevăratul PAPĂ al Bisericii Catolice.

David Bawden a fost ales „papă” în 1990, în Belviue, Kansas, grupul de votanți numărând doar ȘASE MEMBRI, printre care el însuși și părinții săi, scrie odditycentral.com. Acesta a devenit „Papa Michael” (Papa Mihai, pe românește), autoproclamatul „papă” al Bisericii Catolice și a petrecut 28 de ani în încercarea de a atrage urmași. Mai mult, el a dorit să-și exercite „atribuțiile de papă”, slujind miliardele de credincioși din toată lumea și chiar a ținut slujbe! Pentru a se face pe deplin cunoscut, „Papa Michael” are un site, dar este activ și pe rețelele de socializare.

„Papa Michael”, care a fost și protagonistul unui documentar, este fiul unor creștini devotați și a simțit „chemarea” de la o vârstă fragedă. Reformele instituite de Al Doilea Consiliu de la Vatican, în anii 1960, l-au afectat dur, atât pe el, cât și pe rudele sale și i-a determinat pe aceștia să pună la îndoială conducerea Bisericii Catolice. Neamul Bawden a devenit interesat de o mișcare numită Societatea Sf. Pius al X-lea, care refuză să accepte autoritatea consiliului de la Vatican.

În 1978, David Bawden a fost dat afară din Societate, pe fondul unor „tensiuni interne„, după cum a spus acesta, dar familia sa s-a mutat în St. Marys, Kansas, în anii 1980, pentru a fi aproape de congregație.

Familia Bawden a decis să aleagă un nou „papă” și a căutat oameni care să fie de acord cu această doctrină.

În iulie 1990, David Bawden, părinții săi, Tickie și Kenneth și alți trei credincioși s-au adunat într-un magazin din Belvue, unde l-au ales „PAPĂ” pe David.

El a adoptat numele „Papa Michael”, după eroul său religios și procesiunea s-a încheiat cu mesajul tradițional „Habemus papam”. În drum spre Belvue, noul „papă” a realizat că este responsabil pentru sufletele a șase miliarde de suflete din întreaga lume.

În documentarul „Papa Michael”, din 2010, pontiful autoproclamat a declarat că are circa 30 de adepți. Cândva, David i-a adresat o scrisoare de excomunicare Papei Ioan Paul al Doilea, dar nu a primit niciun răspuns.

„Nu mă așteptam să primesc un răspuns”, a declarat acesta pentru Lawrence Journal. „Papa Ioan nu a primit, cel mai probabil, scrisoarea mea, dar altcineva a primit-o. Dacă le pasă cu adevărat de sufletele umane, ar trebui să îmi răspundă, chiar dacă au impresia că sunt un prost. Și proștii au suflet!”, a declarat „Papa Michael”.

Inchide