Un asteroid imens se va apropia, săptămâna aceasta, de Pământ

Un asteroid imens se va apropia, săptămâna aceasta, de Pământ
Publicat: 02/03/2016, 14:04

În intervalul de timp preconizat, planetoidul va trece pe lângă Pământ la o distanță de circa 5 milioane de kilometri. Există, însă, șansa ca acesta să se apropie și mai mult de atmosfera terestră, până la aproape 24.000 de kilometri. Chiar și așa, posbilitatea producerii unei coliziuni este exclusă în mod absolut.

Există o diferență foarte mare în procedura de aproximare a distanței dintre asteroid și planeta noastră. Aceasta se datorează faptului că astronomii dețin foarte puține informații despre acest obiect cosmic descoperit relativ recent. De fapt, el a putut fi observat o singură dată, atunci când a fost identificat, în anul 2013.

„Deocamdată, știm doar că asteroidul 2013 TX68 va trece prin apropierea Terrei la începutul lunii martie, însă traiectoria sa va putea fi estimată cu mai multă precizie, de-abia după ce vom obține mai multe informații. Credem, totuși, că datele pe care le vom primi ne vor arăta că distanța dintre obiectul cosmic și planeta noastră va fi mult mai mică față de ceea ce am preconizat până acum”, susține astronomul american Paul Chodas.

Specialiștii NASA ne asigură că asteroidul nu va intra în coliziune cu Pământul pe parcursul acestui secol. Totodată, ei ne spun că data la care el va putea fi observat din nou este 28 septembrie 2017. Atunci, șansa producerii unui impact va fi de 1 la 250 de milioane, scrie Descoperă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase