• Publicat:
Magazin

Un chinez a fost condamnat la închisoare după ce a furat CURENT de la trenuri pentru a MINA bitcoin

Un chinez a fost condamnat la închisoare după ce a furat CURENT de la trenuri pentru a MINA bitcoin
Un chinez a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare după ce a furat electricitate din rețeaua de cale ferată, pentru a mina bitcoin.

Xu Xinghua din provincia Shanxi a pledat vinovat pentru furt de energie în valoare de 104.000 yuani (circa 12.500 de euro), în scopul minării a 3,2 bitcoini, scrie The Independent.

Ținând cont de cotația actuală a unui bitcoin, recompensa pentru Xinghua ar fi ajuns la 15.000 de euro. Pe de altă parte, în momentul de vârf al valorii bitcoin, chinezul ar fi băgat în buzunar 55.000 de euro.

Minarea de bitcoin – procesul generării de noi unități de criptomonedă prin confirmarea tranzacțiilor într-un sistem online denumit blockchain – a devenit extrem de populară în China, datorită prețurilor relativ mici la curentul electric.

Pe măsură ce rețeaua de bitcoin crește, puterea de procesare trebuie să fie mai mare, pentru a mina eficient. Fenomenul a determinat guvernul de la Beijing să combată operațiunile ilegale de minare de bitcoin.

„Companiile și agențiile locale de utilități vor fi făcute responsabile pentru situațiile în care nu reușesc să contracareze operațiunile ilegale de minare de bitcoin”, a anunțat în iulie guvernul prin intermediul Comisiei Economice și de Informații (EIC).

 Suplimentar pedepsei cu închisoarea, Xinghua a fost amendat cu 100.000 de yuani (12.000 euro), relatează publicația locală The Paper.

Inchide