Un grup de evrei germani vrea să boicoteze concertul lui Roger Waters de la Dusseldorf

Un grup de evrei germani vrea să boicoteze concertul lui Roger Waters de la Dusseldorf
Publicat: 30/08/2013, 13:53
Actualizat: 29/03/2019, 07:20

Un grup de evrei germani intenționează să boicoteze concertul pe care Roger Waters îl va susține pe 6 septembrie, la Dusseldorf (Germania), după ce muzicianul a prezentat simbolul Steaua lui David pe un porc gonflabil în timpul unui show recent, informează contactmusic.com.

Fostul membru al trupei Pink Floyd a criticat de-a lungul timpului modul în care Israelul îi tratează pe palestinieni, iar în acest an le-a cerut colegilor săi muzicieni „să boicoteze cultural” Israelul.

Rockerul a intrat în atenția unui grup evreiesc din Germania după ce a prezentat simbolul Steaua lui David pe un porc gonflabil de mari dimensiuni, în timpul concertului susținut pe 13 august în Belgia, în cadrul turneului „The Wall”.

Acest gest i-a ofensat pe liderii evreilor din Germania, care au cerut susținătorilor lor și membrilor comunității evreiești să boicoteze show-ul lui Roger Waters programat în data de 6 septembrie, la Dusseldorf.

Michael Szentei-Heise, directorul comunității evreiești din Dusseldorf, a spus că Roger Waters este „un incendiator intelectual”, care folosește în show-ul său „imageria antisemită și național-socialistă”.

Simbolurile folosite de Roger Waters sunt cu atât mai puternice cu cât religia evreiască interzice adepților săi consumul produselor alimentare din carne de porc, mai notează contactmusic.com.

Muzicianul britanic Roger Waters a susținut, miercuri seară, în Piața Constituției din București, impresionantul show „The Wall”, în fața unui public de peste 50.000 de persoane.

Publicul de la București a făcut cunoștință cu personaje uriașe, gonflabile, precum „profesorul terorist”, care apare în piesa „Another brick in the wall”, sau, spre final, un porc mistreț uriaș, care avea tatuate pe el simboluri precum secera și ciocanul, zvastica, dar și logouri ale unor mari corporații.

Din show nu au lipsit hiturile „Mother”, „Good bye Blue Sky”, „Hey you”, Comfortably Numb”.

Spectacolul a beneficiat de prezența unui cor de copii români, selectați special de echipa lui Roger Waters, pentru a-l acompania pe rocker la piesa „Another brick in the wall”, alături de uriașul „profesor” gonflabil. Celebra piesă este unul dintre cele mai așteptate momente din show-urile „The Wall”, aceasta fiind cu atât mai specială cu cât Roger Waters o interpretează de fiecare dată alături de copii din țara gazdă, iar România nu a făcut excepție.

Spre finalul show-ului de aproape trei ore, a fost lansată în aer o altă siluetă sugestivă a asupririi economice, ideologice și militare: un porc mistreț având tatuate logouri de corporații, dar și simboluri politice și religioase.

Roger Waters „și-a făcut temele” pentru concert, susținând un mic discurs în limba română. „Bună seara! Bine ați venit. Sunt foarte fericit că mă aflu aici”, a spus Waters, înainte să le mulțumească copiilor români din cor pentru prestația lor pe scenă.

Superproducția „The Wall” este inspirată de cel de-al unsprezecelea album, omonim, al trupei Pink Floyd. Considerat o adevărată capodoperă, show-ul „The Wall” este combinația perfectă de muzică live, proiecții impresionante, efecte vizuale uimitoare și decoruri grandioase, toate reunite într-o construcție colosală, concepută sub forma celebrului zid. Spectacolul reia povestea lui Pink, personajul principal al albumului, întreaga punere în scenă bucurându-se în prezent de avantajele tehnologiei, oferindu-le fanilor nu doar un simplu concert, ci o producție multidimensională fabuloasă despre care întreaga presă internațională vorbește la superlativ.

„The Wall” este unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonând cu multe generații de fani.

Departamentul Life, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Veste ȘOC pe piața mașinilor electrice. Chinezii au lansat mașina care bate TESLA! - GALERIE...
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Marina Voica, povestea unei vieți ca un Tango la ceas de seară | EXCLUSIV la...