• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Un hacker a spart căsuța de e-mail a unui membru al familiei lui George Bush. Ce mesaje importante a trimis fostul președinte american

Serviciul Secret al Statelor Unite este pe urmele unui hacker care a spart contul de e-mail al unui membru al familiei fostului președinte George Bush Jr. și făcut publice o serie de mesaje private, fotografii precum și câteva autoportrete realizate de fostul președinte american

Serviciul Secret al Statelor Unite este pe urmele unui hacker care a spart contul de e-mail al unui membru al familiei fostului președinte George Bush Jr. și făcut publice o serie de mesaje private, fotografii precum și câteva autoportrete realizate de fostul președinte american, scrie CBS News.

Unele dintre mesajele obținute de hacker se refereau la starea de sănătate a tatălui fostului președinte american, la rândul său președinte în perioada 1989-1993. George H.W. Bush, în vârstă de 88 de ani, a fost internat recent la un spital din Houston.

Potrivit portalului The Smoking Gun, Bush le-a scris fraților săi că „se gândește la un elogiu” pentru înmormântarea tatălui și i-a rugat să-l ajute cu povești relevante pentru caracterul fostului președinte, dar și cu câteva glume apreciate de fostul oficial.

Totodată, o asistentă a președinte le-a scris membrilor familiei să nu-i spună mamei lui Bush despre starea precară de sănătate în care se afla tatăl fostului șef de stat. La jumătatea lunii ianuarie, după mai bine de două luni petrecute în spital, tatăl președintelui a fost externat.

O sursă apropiată familiei Bush a precizat că mesajele ar fi fost furate din căsuța de e-mail a surorii lui Bush, Doro. În e-mail-urile obținute de hacker erau atașate diverse fotografii cu familia președintelui, mai multe numere de telefon, dar și câteva autoportrete ale președintelui.

Foto: theatlanticwire.com

„Este o încălcare scandaloasă a vieții private care va face obiectul unei anchete penale. Prin urmare nu vom face alte comentarii”, a precizat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al familiei Bush.

Hackerii au demonstrat în repetate rânduri cu câtă ușurință poate fi spartă o căsuță personală de e-mail atunci când întrebările de securitate sunt simple și se referă la orașul natal al persoanei în cauză sau la animalul său preferat.

În 2008, un hacker a spart căsuța de e-mail a lui Sarah Pallin, aflată în acea perioadă în cursa electorală pentru funcția de vice-președinte. Hackerul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare.

 

Inchide