Un nou trend. De ce își pun oamenii unt în cafea

Redactor:
Mădălina Chițu
Un nou trend. De ce își pun oamenii unt în cafea
Ca să schimbi gustul specific al cafelei pui zahăr, lapte sau frișcă. Asta dacă ești în anul 2013, scrie Huffigton Post, care publică un articol despre o nouă tendință în ceea ce privește servirea unei cești de cafea.

O combinație care s-a bucurat de mare succes în SUA este cafeaua cu unt și ulei de palmier sau de cocos.

Dave Asprey, inventatorul acestei rețete a numit-o „bulletproof coffee” ( nr. cafeaua antiglont). Cafeaua combinată cu unt și cu ulei de palmier sau de cocos promite să îți asigure energia de care ai nevoie pentru a face față unei zile încărcate. În plus, aceasta pare să fie un aliat de nădejde în curele de slăbit, deoarece ajută la menținerea senzației de sațietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Untul, ulei de cocos și de palmier sunt ușor absorbite de organism. Untul neutralizează pofta de mâncare și îi furnizează creierului nutrimentele necesare pentru a funcționa la capacitate maximă.

Dave Asprey  spune că ideal este să folosesti cafea bio, proaspăt macinată și unt natural, provenit de la animale hrănite cu iarbă. Acesta menționează că această conbinație de ingredinete va oferi un gust mult mai bun decât orice caffe-latte pe care l-ați băut vreodată.

Mai jos puteți citi rețeta pentru a vă prepara chiar la voi acasă o cafea cu unt.

Ingrediente:

● 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare;

● 15 mililitri de ulei de cocos sau de palmier;

● 500 de mililitri de cafea deja preparata;

●sirop de agave sau zahăr.

Modul de preparare:

Într-un blender se adaugă untul, uleiul de cocos/palmier și cafeaua deja preparată. Acestea se mixează până când deasupra se formează un strat de spumă, ca în cazul unui caffe-latte. Apoi, se toarnă băutura în cană și se îndulcește după gust cu zahăr sau sirop de agave.

 

 

Inchide