Un oraș din România, inclus pe lista celor mai frumoase 50 de locuri din Europa

Publicat: 17/07/2014, 09:26
Actualizat: 21/03/2019, 13:52

Jurnaliștii de la Business Insider au întocmit recent lista celor mai frumoase 50 de locuri din Europa, pe care orice persoană ar trebui să le viziteze măcar o dată în viață.

Printre acestea se află și Sighișoara, despre care se amintește faptul că este orașul în care s-a născut Vlad Țepeș, domnitorul care mai târziu l-a inspirat pe Bram Stoker să-l creeze pe Dracula.

FOTO: Business Insider

Turiștii sunt încurajați să meargă și în Barcelona, pentru a vedea celebra catedrală Sagrada Familia, construită de arhitectul Antoni Gaudi.

FOTO: Business Insider

De asemenea, Mănăstirea Rila din regiunea Kiustendil, Bulgaria, este unul dintre locurile recomandate de jurnaliștii străini.

FOTO: Business Insider

De neratat este și complexul megalitic Stonehenge, ce atrage peste un milion de vizitatori pe an.

FOTO: Business Insider

Pentru pasionații de vinuri este recomandată o vacanță în Toscana.

FOTO: Business Insider

Chiar dacă cei mai mulți turiști preferă să vadă Parisul din vârful Turnului Eiffel, priveliștea este la fel de spectaculoasă și de pe colina Montmartre, unde se află bazilica Sacré-Coeur.

FOTO: Business Insider

Oricine ar trebui să meargă măcar o dată în Laponia, pentru a vedea „spectacolul” oferit de Aurora Boreală, mai scrie sursa citată.

FOTO: Business Insider

O plimbare cu gondola pe canalele Veneției poate fi un adăvar răsfăț.

FOTO: Business Insider

Lista este completată de Cracovia, al doilea oraș ca mărime din Polonia și, de asemenea, unul dintre cele mai vechi din această țară.

FOTO: Business Insider

Nimic nu se compară cu o bere savurată la celebrul festival Oktoberfest, din Munchen, Germania, susțin jurnaliștii străini.

Lista completă a celor 50 de locuri este disponibilă aici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase