Un personaj din serialul „Star Trek” și-a „scris” autobiografia. „Este un erou, dar și-a abandonat fiul”

Redactor:
Florin Badescu
Captain Kirk, celebrul personaj din franciza SF "Star Trek", și-a "scris" autobiografia, ce va fi publicată, marți, de editura britanică Titan Books, informează Reuters.

„Este un erou și este foarte bun în profesia sa, dar Captain Kirk din «Star Trek» și-a abandonat într-adevăr fiul”. Aceasta este una dintre concluziile scriitorului și scenaristului de televiziune David A. Goodman în primul volum de acest fel despre un personaj din „Star Trek”, în care romancierul și-a imaginat o serie de detalii noi despre viața astronautului care a fost comandant al navei spațiale Enterprise.

Inspirându-se adeseori din replici rostite în diverse episoade ale legendarului serial TV și în filmele acestei francize SF, pe baza cărora și-a creat întreaga intrigă, David A. Goodman îl descrie pe Kirk ca pe un tată devotat, uneori nesigur pe el, dar și absent, un bărbat care „și-a părăsit fiul, pentru slujba lui”, dar care, cu toate acestea, era destinat să ajungă un erou al Flotei Stelare.

„Aproape orice este nou (în carte) provine din ceva cu care eram deja cu toții familiarizați”, spune Goodman.

Volumul „The Autobiography of James T. Kirk – The Story of Starfleet’s Greatest Captain” va fi lansat de editura Titan Books, marți, în ziua în care se împlinesc exact 49 de ani de la premiera serialului „Star Trek” pe micile ecrane, în 1966.

Volumul include și câteva ilustrații, precum fotografia făcută de Kirk în ziua în care a absolvit cursurile Academiei Flotei Stelare, dar și o scrisoare adresată fiului său, dar pe care nu a expediat-o niciodată.

Fanficțiunea (ficțiune despre personaje dintr-o lucrare de ficțiune originală, creată mai degrabă de fanii acesteia decât de autorul ei, n.r.) are un rol important în universul „Star Trek”, iar nerăbdarea fanilor a crescut tot mai mult după ce actorul William Shatner, cel mai cunoscut interpret al Căpitanului Kirk, a apărut la Comic-Con International, în iulie, alături de David D. Goodman și a citit în fața fanilor paragrafe din această carte. Copii ale volumului, cu semnătura lui Shatner, pot fi achiziționate de pe internet contra sumei de 150 de dolari.

Potrivit acestei autobiografii, Kirk îl numește pe vulcanianul Mr. Spock drept Prim Ofițer pe nava spațială Enterprise; o femeie din secolul al XX-lea, Edith Keeler, angajat social, care nu era mama fiului său, a fost de fapt marea iubire a fiului său; iar Kirk ar putea avea un alt fiu, pe o planetă îndepărtată.

Cartea explică, de asemenea, maniera în care Dr. McCoy și-a primit porecla „Bones”.

Inchide