Un roman celebru al autorului Stephen King va fi adaptat într-un serial TV

Redactor:
Florin Badescu
Un roman celebru al autorului Stephen King va fi adaptat într-un serial TV
"The Mist", un roman celebru al scriitorului Stephen King, va fi adaptat într-un serial de televiziune, de compania Dimension Television, informează allocine.fr.

Același roman a stat și la baza realizării unui film pentru marile ecrane, în 2007, regizat de Frank Darabont. Deși acel lungmetraj horror nu a impresionat în box office, el a fost aplaudat de critica de specialitate și a devenit un film cult în anii care au urmat.

Acesta este probabil motivul pentru care Bob Weinstein, coproprietar al companiilor de producție The Weinstein Company și Dimension Films, a decis să realizeze și un serial TV inspirat din romanul lui Stephen King.

Potrivit site-ului Coming Soon, danezul Christian Torpe va avea sarcina de a scrie scenariul pentru acest proiect de televiziune. Romanul „The Mist” a reprezentat deja o sursă de inspirație și în domeniul jocurilor video, stând la baza francizelor „Sillent Hill” și „Half-Life”.

Romanul „The Mist” descrie felul în care un orășel din Statele Unite devine complet acoperit de o ceață densă, care îi obligă pe câțiva dintre locuitori să se baricadeze într-un supermarket, încercând să supraviețuiască. Afară, în ceață, creaturi ciudate masacrează orice persoană care încearcă să evadeze din oraș.

Stephen King, un maestru al genului horror, a scris peste 40 de cărți și 200 de povestiri. El a câștigat premiul World Fantasy, premiul Bram Stoker și premiul O. Henry. În 2003, Stephen King a primit medalia Fundației Naționale de Carte, pentru contribuția sa remarcabilă la literatura americană. Numeroase povești scrise de King, precum „The Shining” și „Carrie”, au stat la baza producerii unor pelicule hollywoodiene de succes.

Cărțile sale s-au vândut în peste 350 de milioane de copii în lumea întreagă.

Inchide