• Publicat:
Magazin

Un roman scris de un român a ajuns în topul celor mai vândute cărți în Columbia

Un roman scris de un român a ajuns în topul celor mai vândute cărți în Columbia
"Biblia Pierdută", de Igor Bergler, unul dintre romanele românești cu cele mai mari vânzări din ultimele decenii, s-a situat în topul 10 al celor mai vândute cărți în Columbia, potrivit apnews.com.

Volumul „Biblia pierdută”, apărut la editura RAO, a devenit, în iulie anul trecut, cel mai vândut roman românesc din ultimele decenii, cu peste 160.000 de exemplare.

După succesul extraordinar din România, drepturile pentru „Biblia pierdută” au fost cumpărate în 31 de țări. Pentru țările vorbitoare de limbă spaniolă, cartea autorului român a fost achiziționată de cel mai mare grup editorial din lume, Peguin – Random House. De asemenea, în Franța, cartea este tipărită de grupul Planeta, al doilea ca mărime din lume, iar, în restul țărilor, volumul a fost achiziționat de cele mai importante edituri.

Romanul a înregistrat deja succes în Spania și America Latină, în Italia, Serbia și fostele republici iugoslave, în Rusia și fostele republici sovietice vorbitoare de rusă și urmează să apară, printre altele, în Franța și Germania.

La sfârșitul săptămânii trecute, „La biblia perdida” s-a situat pe locul al zecelea în topul celor mai vândute cărți din Columbia.

Igor Bergler a studiat, în perioada 1991 – 1995, regie de film la Universitatea Ecologică București, iar, între 1993 – 1997, comunicații audiovizuale, la Academia de Teatru și Film București. Are în palmares șapte scurtmetraje, două mediumetraje și două lungmetraje, în calitate de regizor și scenarist. A fost, de asemenea, redactor și realizator de emisiuni.

Toate cele trei cărți lansate până în prezent de Igor Bergler, „Biblia pierdută”, „Testamentul lui Abraham” și „6 povești cu draci” (Litera), au primit marele premiu al publicului la cel mai important eveniment editorial românesc, Târgul de Carte Gaudeamus. Igor Bergler este, de altfel, singurul autor român care a câștigat de trei ori consecutiv acest prestigios premiu.

Foto: Pixabay

Tags:
Inchide