Un submarin nuclear rus a spart gheața de la Cercul Polar, pentru a arunca ceva peste bord. Acolo, nava a primit o vizită neașteptată – FOTO

Un submarin nuclear rus a spart gheața de la Cercul Polar, pentru a arunca ceva peste bord. Acolo, nava a primit o vizită neașteptată - FOTO
Publicat: 23/05/2019, 10:35

Un urs polar s-a urcat pe coca exterioară a navei. Din păcate, animalul nu a trecut pe acolo să salute marinarii, ci în căutare de hrană, potrivit Mediafax. Ursul a fost atras de resturile de alimente aruncate peste bord. Acestor animale le este din ce în ce mai greu să găsească și prindă principala lor sursă de hrană, focile, deoarece gheața se topește accelerat.

Comandantul le-a cerut celor 120 de membri ai echipajului să rămână în interior după ce animalul s-a urcat pe coca submarinului.

Nava cu o lungime de 167 de metri, din clasa Delta IV (care are la bord rachete balistice), se afla la nordul insulelor norvegiene Svalbard și Jan Mayen.

În unele țări, precum Marea Britanie, marinarilor le este interzis prin codurile interne să arunce gunoaie de la bordul navelor militare. Submarinele din cadrul Royal Navy sunt dotate cu sisteme avansate de sortare și reciclare a deșeurilor. Cele rusești nu dispun toate de astfel de tehnologii.