Una din 200 de americance susține că este virgină, deși este însărcinată

Una din 200 de americance susține că este virgină, deși este însărcinată
Publicat: 22/12/2013, 15:15
Actualizat: 02/09/2019, 21:42

O cercetare referitoare la sănătatea sexuală, publicată recent în British Medical Journal, a relevat faptul că una din 200 de americance susține că a rămas însărcinată fără să fi avut contact intim.

Rezultatele studiului realizat pe 7.870 de tinere cu vârsta între 15 și 28 de ani au arătat că 0,5% dintre respondente au susținut că sarcina a apărut fără ca ele să fi apelat la fertilizarea in vitro sau alte metode tehnologice de reproducere asistată, scrie The Independent.

Specialiștii susțin că deși „nașterile virgine” sau „partenogeneza” există în realitate, această formă de reproducere se întâlnește doar la anumite specii de animale.

Pe de altă parte, la femeile care au susținut că au rămas însărcinate fără a avea partener, cercetătorii au observat o serie de caracteristici comune.

31% dintre acestea au amintit de „jurământul de castitate”, făcut din motive ce țin de religie și care interzice relațiile sexuale. Mai mult, 15% dintre ele au mărturisit că au semnat o astfel de declarație privind abstinența.

45% dintre așa-zisele „virginele însărcinate” au mărturisit că părinții lor nu au discutat niciodată cu ele despre sex sau despre metodele de contracepție. Pe de altă parte, 28% dintre părinții acestora au declarat că nu au purtat discuțiile respective pentru că nici ei nu dețin complete sau corect informațiile necesare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase