„Una dintre cele mai faimoase trupe rock din lume” va concerta în cadrul Festivalului Artmania de la Sibiu

Una dintre cele mai faimoase trupe rock din lume va concerta în cadrul Festivalului Artmania de la Sibiu
Publicat: 18/02/2013, 19:32
Actualizat: 01/04/2019, 12:46

Trupa olandeză de rock Within Temptation va susține un concert, în 9 august, în Piața Mare a municipiului Sibiu, evenimentul având loc în cadrul Festivalului Artmania, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Artmania Festival, trupa Within Temptation, „una dintre cele mai faimoase trupe rock din lume”, va urca pe scena ediției din acest an a festivalului, fiind unul dintre capetele de afiș ale manifestării.

Fondată în 1996 de chitaristul Robert Westerholt și fermecătoarea soprană Sharon den Adel, Within Temptation s-a făcut imediat remarcată ca fiind una dintre cele mai carismatice trupe de symphonic gothic metal din istoria muzicii ultimei decade.

„Ceea ce a scos cu adevărat la lumină giuvaerele olandeze a fost cel de-al doilea album, «Mother Earth» (2000), care a atras o vizibilitate mult mai mare din punct de vedere comercial, înregistrând vânzări de 2,8 milioane de CD-uri și DVD-uri lansate în 48 de țări, 30 de premii Gold and Platinum, două premii MTV European Music Awards, două premii World Music Awards și multe alte semne ale unei evoluții încununate de succes”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, turneele intensive, completate de o muncă de studio plină de pasiune și următoarele două discuri, „The Silent Force” (2004) și „The Heart Of Everything” (2007), „au mărit numărul fanilor din întreaga lume și au stabilit noi standarde în zona rockului și metalului simfonic”.

Cel mai recent album, „The Unforgiving”, „marchează o schimbare radicală în ceea ce privește muzica și imaginea Within Temptation, aducând o nouă perspectivă asupra universului plin de diversitate și versatilitate al trupei”.

„Bazat pe un background muzical multilateral, LP-ul cu numărul cinci dovedește plăcerea de explorare a sound-ului, rezultând într-un material fascinant care se detașează de o abordarea muzicală simfonică și pendulează între teme gothic metal și piese cu influență pop, mai potrivite pentru radio”, se mai arată în comunicat.

Noua orientare vizuală se regăsește nu doar pe coperta albumului, ci și într-o carte de benzi desenate, iar cele trei clipuri ale pieselor „Faster”, „Shot In The Dark” și „Sinéad” imprimă discului un plus de dramatism și dinamicitate.

„Nu am vrut să scoatem un album de concept tradițional, în care pur și simplu inventezi o poveste și scrii versurile ca să o prezinți. Ceea ce ne-a inspirat să scriem un vers sau un cântec este ceea ce am făcut în trecut, când am citit o carte sau am văzut un film și aceasta este abordarea pe care ne-am dorit-o. Avem 12 piese și un sountrack pentru poveste”, afirmă, în comunicatul de presă, Robert Westerholt.

Within Temptation va concerta în Piața Mare din Sibiu în 9 august.

Festivalul Artmania, ajuns la cea de-a opta ediție, reunește artiști din toate colțurile lumii, promovând schimbul intercultural.

În 2013, Festivalul Artmania are loc în perioada 5-11 august și este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a municipiului Sibiu.

Biletele și abonamentele pentru Festivalul Artmania pot fi achiziționate de pe shop.artmania.ro din orice țară, iar pentru publicul din România acestea sunt disponibile și în rețeaua Eventim și pe myticket.ro.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase