• Publicat:
Magazin

Una dintre mașinile lui Elvis Presley a fost scoasă la licitație chiar dacă a ajuns o rablă. Cum arată – FOTO

Una dintre mașinile lui Elvis Presley a fost scoasă la licitație chiar dacă a ajuns o rablă. Cum arată – FOTO
Una dintre mașinile lui Elvis Presley este scoasă la licitație chiar dacă a ajuns o rablă, a anunțat duminică Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica acestuia în playlistul zilei.

Elvis a avut peste 100 de mașini, o parte dintre acestea găsindu-se la Muzeul Automobilelor din Graceland, în Memphis. Numărul mare de automobile deținute de muzician face să nu fie un lucru ieșit din comun că din când în când mai apare câte un vehicul din garajul său pe listele caselor de licitații. Dar starea în care a ajuns limuzina sa Lincoln Continental a atras atenția din primul moment în care a fost anunțată vânzarea sa într-o licitație care este programată joi și vineri.

Mașina, dăruită cântărețului în 1967, a avut aura unei „trăsuri regale” în familia Presley dar acum rugina și praful au transformat-o într-o rablă. Modelul Lincoln Continental a fost senzația anului 1959, imediat după ce Elvis a ajuns celebru. Managerul artistului, Tom Parker i-a oferit lui Elvis mașina ca dar de nuntă pentru căsătoria acestuia cu Priscilla Beaulieu, în 1967.

 

 

 

Vehiculul a fost principalul mijloc de transport pentru cei doi și fiica acestora, Lisa Marie în Los Angeles, unde aveau o a doua casă. Apropiații familiei porecliseră mașina „Memphis Mafia”. Limuzina încă mai are numărul de înmatriculare original, pe tăblița fiind scris cu litere roșii „1-ELVIS”. Vânzătorul a prezentat și actele originale ale mașinii, înregistrată pe numele E.A. Presley, cu semnătura cântărețului încă vizibilă.

După moartea cântărețului, mașina a fost cumpărată de un om de afaceri din Chicago, James Petrozzini care o folosea ca să își impresioneze partenerii atunci când îi lua de la aeroport sau ca să își ducă fiul la școală. Automobilul a rămas în garajul miliardarului la moartea acestuia, în 2014.

De-a lungul carierei, Elvis Presley a vândut un număr impresionant de albume (aproape un miliard). De asemenea, a jucat în aproximativ 30 de filme.

Născut pe 8 ianuarie 1935, la Tupelo, în Mississippi, Elvis Presley a intrat în legendă drept cântărețul sărac care a reușit în industria muzicală, albul care cânta ca un negru, sex-simbolul anilor ’50 și rebelul patriot. Elvis Presley a murit în reședința sa din Memphis – Graceland -, pe 16 august 1977, la vârsta de 42 de ani, în urma unui stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.

Piesele lui Elvis se regăsesc pe 11 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI!

Inchide