Unde se va deschide primul restaurant subacvatic din Europa

Unde se va deschide primul restaurant subacvatic din Europa
Publicat: 24/10/2017, 11:33

Acesta va fi, cel mai probabil, gata la începutul anului 2019, iar lucrările efective vor începe în februarie 2018, în zona celui mai sudic punct al coastei norvegiene.

Ideea restaurantului aparține firmei norvegiene de arhitectură Snøhetta, cunoscută pentru proiectele Operei Naționale Norvegiene și al Bibliotecii Alexandrina din Egipt. Numit„Under”, restaurantul va fi situat la cinci metri sub apă, iar pereții lui vor fi foarte groși, special realizați pentru a rezista celor mai schimbătoare condiții.

„Unul dintre benficiile construirii acestei clădiri este modul în care conectează natural uscatul și natura și este uimitor felul în care poți ajunge în siguranță de pe mal, într-un fel spectaculos, trecând printr-un tub de beton, la nivelul naturii marine și să experimentezi ceva ce în mod normal nu poți experimenta”, a declarat pentru CNN Rune Grasdal, arhitect-șef.

Vizitatorii vor fi invitați să ia masa pe unul dintre cele trei nivele ale clădirii care va avea o capacitate totală de 100 de oameni. Sub intrare va fi amenajat un bar, pentru a marca tranziția dintre linia țărmului și ocean. La nivelul inferior va fi o sală de cină cu două mese lungi și alte câteva mai mici, poziționate în fața ferestrei uriașe.

Grasdal a mai spus și că este important ca oamenii să se simtă în siguranță, nu claustrofobi. Pentru a reușit acest lucru, echipa a luat în considerare o multitudine de elemente, precum materiale naturale – stejar, de exemplu.