Unul dintre cei mai buni producători de dubstep din lume, la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureș

Unul dintre cei mai buni producători de dubstep din lume, la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureș
Publicat: 11/07/2012, 12:58
Actualizat: 03/07/2013, 20:47

Unul dintre cei mai buni producători de dubstep din lume, Emalkay, va participa la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureș, care se va desfășura între 23 și 26 august și care va include concerte ale unor artiști cu diferite stiluri muzicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de organizatorii Festivalului Peninsula, ediția din acest an va cuprinde o varietate de stiluri și se va desfășura între 23 și 26 august, pe malul Mureșului, în apropierea Complexului „Weekend” din Târgu Mureș.

Astfel, la festival va participa Emalkay, unul din cei mai buni producători de dubstep din lume, care va concerta în 24/25 august, la Terasă.

„După succesul de anul trecut al lui Borgore, de data aceasta am ales să invităm un artist din Marea Britanie, și anume pe inimitabilul producător din Birmingham: Emalkay. Succesul său adevărat a venit în 2009, când a lansat al doilea single, «When I Look at You», considerat una din piesele fundamentale ale istoriei dubstep. Au urmat o serie de remixuri alese cu grijă, pentru Pendulum, Faithless sau Miike Snow, ce l-au prezentat unui nou gen de public, iar numele Emalkay a fost scris pentru totdeauna în analele marilor dubstep-ului”, spun organizatorii.

Conform acestora, formația de „hardcore moldovenesc” Zdob și Zdub va aduce, în 23 august, pe scena mare a Peninsulei, noul său album, „Basta Mafia!”, lansat în acest an.

„Piesele zdubilor au făcut deja înconjurul Europei, băieții promovând melodiile noi pe care le cântă în engleză, cu abordarea unui stil puțin diferit față de albumele anterioare”, afirmă organizatorii.

În 24 august, vor urca pe scenă Val Laville și Horace Dan D.

„Oferta muzicii electronice include anul acesta și un set al lui Val Laville aka Vali Bărbulescu, care se descrie drept un DJ, producător și remixer ce crede în eclectismul muzicii și știe să mixeze și mainstream cu underground. Val Laville a mixat pentru prima dată acum 20 de ani și de atunci a ajuns să animeze petreceri pe aproape toate continentele lumii, iar pentru fanii Peninsula 2012 o va face pe 24 august. În aceeași zi va mixa și Horace Dan D, al cărui nume evocă multe sentimente în rândul fanilor muzicii electronice care fie au dansat pe mixurile lui, fie s-au distrat până în zori de zi la unul din evenimentele electro de succes, deschizătoare de drumuri, pe care DJ-ul le-a organizat în România, gen Delahoya de la Cluj”, arată sursa citată.

În aceeași seară vor concerta trupa underground Travka, care cântă de zece ani și a obținuțut numeroase premii, lansând două albume, și formația Mystery Gang.

„Un costum de calitate de la croitor, pâine proaspătă de la brutărie și rockabilly de la Mystery Gang! – acesta e motto-ul trupei de rockabilly înființată în 1998. Cu peste 1.600 de concerte la activ, formația din Ungaria a demonstrat că știe rețeta succesului, iar la Peninsula va aduce piesele de pe noul album în concertul din 24 august”, se arată în comunicat.

În 25 august, cei 11 membri ai trupei Irie Maffia din Ungaria vor oferi „îmbinația perfectă dintre hip-hop, rock și funk pe o muzică bazată pe reggae și dancehall”.

Tot în 25 august, duo-ul Gojira și Planet H va purta publicul de la Peninsula prin ritmuri de drum and bass, techno, breakbeat, dubstep, IDM și trip hop.

În 26 august, ultima zi a Festivalului Peninsula, muzica electronică din România va fi reprezentată de DJ Optick.

„O porție delicioasă de blues vor primi peninsularii pe 26 august, din partea lui Marcian Petrescu – cotat drept cel mai bun muzician de blues din România – și Trenul de Noapte. Trupa a pregătit pentru Peninsula un show exploziv în care va îmbina blues-ul cu elemente de rock, country, funk și latino. Cu ocazia acestui concert va prezenta și noul album «desCântece de blues»”, se mai arată în comunicat.

La Peninsula și-au mai anunțat prezența Children of Bodom, New Model Army, Netsky, Dirtyphonics, ATB, Babylon Circus și N.O.H.A.

Biletele au fost puse în vânzare în rețeaua de magazine Eventim și pe www.eventim.ro. Până în 1 august costul unui abonament este de 100 de lei și al unui bilet de o zi 40 de lei, iar ulterior, inclusiv în timpul desfășurării evenimentului, tichetul valabil patru zile va costa 150 de lei, iar cel de o zi 60 de lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Mega-surpriză la show-ul Antenei! Ei sunt câștigătorii de la 'Te cunosc de undeva'
FOTO. Prezentatoarea știrilor sportive, gafă la TV! Ce s-a văzut în direct
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Prințul William și Kate Middleton, probleme în căsnicie. Decizia luată de viitorul rege al Marii...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
Câţi bani au românii în Pilonul II de pensii. Suma e de 3 ori mai...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Câți copii are Florin Piersic. Cel mai tânăr are 48 de ani
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Uniunea Europeană critică EBU pentru modul în care a organizat Eurovision 2024: un cadou pentru...
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Decizie pentru cei cu venituri SUB 2.000 DE LEI. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar...
GRU recrutează extremiști pentru atacuri teroriste în Europa. Vizată ar fi și România
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul lui Florin Piersic Jr. care i-a revoltat pe admiratorii tatălui său, maestrul Florin Piersic
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Câți ani de viață câștigăm dacă avem obiceiuri sănătoase?
×