„Urzeala tronurilor”, difuzat la HBO România, în același timp cu premiera din SUA

Urzeala tronurilor, difuzat la HBO România, în același timp cu premiera din SUA
FOTO - Caracter ilustrativ
Publicat: 12/04/2015, 15:20

Cel de-al cincilea sezon al celebrului serial produs de HBO va fi difuzat simultan la HBO US și în întreaga lume. Pentru prima dată, „Urzeala tronurilor/ Game of Thrones” va avea premiera în peste 170 de țări și teritorii din toată lumea, în același timp cu difuzarea sa la HBO US.

Fiecare dintre cele zece episoade din sezonul al cincilea al serialului laureat cu premiile Emmy, Globul de Aur și Peabody va fi difuzat simultan pe canalele HBO din întreaga lume.

Astfel, luni, de la ora 04:00, în același timp cu premiera din Statele Unite, primul episod al noului sezon al serialului „Urzeala tronurilor” va fi difuzat în premieră la HBO România. Episodul va fi disponibil și pe HBO GO pentru toți cei care vor accesa site-ul www.hbogo.ro.

Totodată, primul eposod al noului sezon din „Urzeala tronurilor” va fi difuzat în reluare, luni, de la ora 20.00, la HBO România, potrivit site-ului televiziunii.

„Suntem încântați că partenerii noștri internaționali sunt gata să aducă ‘Urzeala tronurilor’, unul dintre cele mai iubite seriale de televiziune din lume, în întreaga lume, la aceeași oră la care serialul este difuzat la HBO în Statele Unite”, a declarat Michael Lombardo, președinte al HBO Programming. „Va fi un sezon grozav”, promite acesta.

Printre rețelele HBO participante la această premieră simultană se numără și HBO Asia, HBO Canada, HBO Europe, HBO Latin America, HBO Netherlands și HBO Nordic.

Încă de la lansare, „Urzeala tronurilor” a devenit un fenomen global și cel mai iubit serial din istoria HBO. Anul trecut, serialul a fost cel mai căutat produs de televiziune de pe motorul de căutare Google și cel mai discutat serial pe conturile rețelei de socializare Facebook din Statele Unite.

Inspirat din seria de romane „Cântec de gheață și foc/ A Song of Ice and Fire”, de George R. R. Martin, serialul „Urzeala tronurilor” are o acțiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice și elementele fantastice vin în completarea acțiunii din „Urzeala tronurilor”.

George R. R. Martin a început să lucreze la această serie în 1991, primul volum fiind publicat în 1996. Planificată inițial ca trilogie, seria cuprinde până în prezent cinci romane publicate și încă două aflate în stadiul de proiect. Romanele din această serie au fost traduse în peste 20 de limbi, inclusiv în română, și s-au vândut în peste 15 milioane de exemplare pe plan mondial.

În sezonul al cincilea al serialului „Urzeala tronurilor”, o serie de povești convingătoare vor ajunge la un deznodământ inevitabil și, de multe ori, sângeros. După decesele șocante din sezonul al patrulea (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), noul sezon începe cu un vid de putere, pe care protagoniștii din Westeros și Essos vor să-l acopere.

La Castelul Negru, Jon Snow se luptă să echilibreze cerințele Rondului de Noapte cu cele ale noilor veniți, mai precis Stannis Baratheon, care se numește regele regatului Westeros. Între timp, Cersei se chinuie să rămână la putere în Debarcaderul Regelui printre membrii Tyrell și apariția unui grup religios condus de enigmaticul High Sparrow se impune în același context, iar Jaime pornește într-o misiune secretă.

Peste Marea Îngustă, Arya caută un vechi prieten în timp ce Tyrion, aflat pe drumuri, găsește o nouă cauză. În timp ce pericolul se instalează în Meereen, Daenerys Targaryen constată că dominarea orașului cere niște sacrificii dure. În acest sezon, telespectatorii vor asista la unele dintre cele mai explozive scene, odată ce promisiunea că „iarna se apropie” devine mai amenințătoare ca oricând, conform HBO.

Home Box Office (HBO), cea mai cunoscută rețea de televiziune premium din SUA, operează televiziuni premium pentru sistemele analogic, DTH și pentru platformele MMDS. HBO Europe – deținut de Home Box Office, Inc. difuzează în prezent programe de televiziune premium în: Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Polonia, România, Olanda, Bulgaria, Republica Moldova, Slovenia, Croația, Serbia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, Bosnia și Herțegovina.

HBO s-a lansat în Europa Centrală în 1991. HBO România s-a lansat în 1997 ca prima televiziune pay-TV din România, cu subtitrare integrală în limba română. În România, HBO oferă mai multe televiziuni cu conținut premium, precum HBO, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax 2.

Home Box Office Inc. este deținut de compania Time Warner.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping