Vacanță cu PERIPEȚII. Un bărbat A ZBURAT cu deltaplanul FĂRĂ CENTURA de siguranță. REACȚIA acestuia după ce a aterizat

Redactor:
Florin Jinga
Vacanță cu PERIPEȚII. Un bărbat A ZBURAT cu deltaplanul FĂRĂ CENTURA de siguranță. REACȚIA acestuia după ce a aterizat
VIDEO. Neatenția unui ghid era să-l coste viața pe un bărbat din SUA, în timpul unui zbor cu deltaplanul. Turistul a zburat la înălțimi mari fără ca centura de siguranță să fie atașată. Vezi REACȚIA bărbatului după ce au aterizat

Bărbatul se afla la primul său zbor cu deltaplanul, unul de care, cu siguranță, o să-și amintească tot restul vieții. În clipul încărcat de Chris Gursky pe YouTube, bărbatul arată la început că hamul ghidului său este legat, iar al lui nu. Însă nu avea de unde să știe acest lucru atunci. Cei doi și-au dat seama imediat și au încercat să ajungă la sol cât mai rapid, informează ABC News.

Era prima zi de vacanță în Elveția pentru fotograful american și soția lui, iar printre activitățile lor era și acest zbor cu deltaplanul.

În filmuleț se poate vedea cum bărbatul se prinde cu disperare de instructor și de bara aparatului de zbor în încercarea de a nu cădea ăn gol. Efortul este unul supraomenesc și, la un moment dat, pare că Gursky este gata să își dea drumul în gol. Rezistă însă, în timp ce pilotul face eforturi să aterizeze. Nu reușeste din prima încerare, iar zborul de coșmar continuă pentru mai bine de două minute.

Spre finalul călătoriei, bărbatul se agață pur și simplu de piciorul pilotului, iar când vede că distanța dintre el și pământ este de doar câțiva metri se desprinde de acesta. În urma căzăturii, a ajuns la spital cu o ruptură de tendon și o fractură la încheietura mâinii drepte.

„Aterizarea a fost una grea, dar am reușit să rămân în viață ca să pot spune povestea mai departe”, a spus Gursky.

Nefericita experiență nu l-a descurajat însă și nici nu îi poartă pică pilotului. Spune că deși acesta a făcut o eroare care se putea dovedi fatală, mai apoi, instructorul a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-i salva viața și îi este recunoscător pentru asta. Cât despre un nou zbor cu deltaplanul, spune că va mai face o încercare.

Autoritatea de aviație civilă din Elveția a anunțat că a deschis o anchetă în acest caz.

Foto: Captură

Inchide