VIDEO Bovinele sunt în PERICOL din cauza turbinelor eoliene și a panourilor solare

VIDEO Bovinele  sunt în PERICOL din cauza turbinelor eoliene și a panourilor solare
Publicat: 27/03/2019, 12:08
Medicii veterinari nu pot explica acest fenomen. După ce au efectuat diverse teste pe terenurile lor, unii fermieri susțin acum că panourile solare și turbinele eoliene din zonă eliberează prea multă energie electrică în pământ, care le ucide încet animalele.

Deși au fost raportate decese misterioase de bovine în diferite părți ale Bretaniei, situația este deosebit de gravă în Cote-d’Amour, unde mai mulți fermieri au suferit sute de pierderi în condiții misterioase. Potrivit agricultorului local Patrick Le Nechet, bovinele sale au început să piardă în greutate câțiva ani în urmă și multe dintre ele au murit în cele din urmă. Cel mai ciudat lucru este că animalele nu păreau să sufere de boli și medicii veterinari nu puteau explica cauza morții. După ce a efectuat propria investigație, Le Nechet a concluzionat că decesele misterioase au început să aparăaproximativ în aceeași perioadă în care a apărut o instalație fotovoltaică în zonă.

„Vacile au început să piardă în greutate și 120 dintre ele au murit în ultimii cinci ani”, a declarat Le Nechet pentru publicația Europe1. „Este inexplicabil, nici măcar medicii veterinari nu știu ce să facă.”

După ce a început să suspecteze că panourile solare din apropierea fermei lui pot fi de vină pentru moartea misterioasă a bovinelor sale, Patrick Le Nechet a efectuat teste pe pământul lui și a constatat că există curent electric de peste un volt atât în sol, cât și în apă , de trei ori peste pragul acceptat pentru animale.

„Există un curent electric ce intră direct în pământ”, a spus fermierul disperat. „Este insuportabil să vezi toate animalele astea murind.”

Stéphane Le Brechec, un alt fermier de vite, din Allineuc, la 30 de kilometri de Cote-d’Amour, a pierdut și mai multe vaci în condiții misterioase. El a început să suspecteze că ceva este în neregulă după ce 37 de vaci au murit în decursul a șase luni. Astăzi, numărul de decese este de peste 200 și este extrem de îngrijorat.

„Mă panichez. Până acum, am investit 500. 000 de mii de euro, nu pot să-mi plătesc facturile, situația este dramatică”, a mărturisit Le Brechec, adăugând că a identificat cel puțin 17 cauze probabile pentru decesele inexplicabile, inclusiv turbinele eoliene, antenele și transformatoarele.

În acest moment, fermierii francezi fac doar speculații, pentru că nu există nici o dovadă incontestabilă că acest curent electric din instalațiile de energie durabilă ucide vacile. Cu toate acestea, efectul negativ al electricității asupra bovinelor este bine documentat. În urmă cu doi ani, un alt fermier francez de la Val de Saône, din Rhône, a raportat probleme legate de curentul electric dintr-o zonă industrială din apropiere. El a susținut că acest curent electric trimis în sol de către transformatoarele mari a influențat sănătatea și comportamentul vacilor lui.

„Când există supratensiune, unele vaci se adună într-un colț, altele încep să șchiopăteze, vițeii, care erau în regulă cu o zi înainte, încep să moară”, a continuat agricultorul pentru publicația Le Progres, adăugând că multe dintre vacile lui au început să producă din ce în ce mai puțin lapte.

Potrivit publicației Oddity Central, Thibaut Bouchut, consilier de construcții al Grupului de Apărare Sanitară, a confirmat că electricitatea poate provoca, într-adevăr, probleme pentru fermierii de vite.

Foto: Captură YouTube

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte