VIDEO. Ea este considerată micuța Mozart. La 7 ani, a compus prima sonată, cântă la pian și la vioară

Publicat: 23/10/2012, 10:07
Actualizat: 31/07/2014, 11:26

În timp ce copiii de vârsta ei nu ar avea nici măcar răbdare să asiste la un spectacol de operă, Alma Deutscher, o fetiță de șapte ani din Marea Britanie, și-a dat măsura talentului încă de la șase ani, atunci când a compus prima sonată, scrie Daily Mail.

O compozitoare desăvârșită, dar și violonistă și pianistă în același timp, fetița a ajuns să fie comparată cu Wolfgang Amadeus Mozart, care a început să compună de la cinci ani. Înregistrările puse de tatăl Almei Deutscher pe You Tube au făcut peste 300.000 de vizualizări, ultima compoziție cu care fetița și-a încântat fanii fiind opera „The Sweeper of Dreams”.

Foto: Jenny Goodall

„Muzica vine către mine atunci când sunt relaxată. Mă așez sau mă întind. Îmi place să mă gândesc la zâne, la prințese și la rochii frumoase.” mărturisește Alma.

Ea mai spune că inspirația pentru ultima compoziție, „The Sweeper of Dreams”, cu care a participat la un concurs național al Operei Engleze, destinat adulților, i-a venit în somn. „Mozart a compus această operă, în visul meu, iar atunci când m-am trezit, am interpretat-o.” povestește Alma.

Părinții recunosc că au observat o conexiune între Alma și muzică, de când fetița avea cinci ani. Ea urmează săptămânal lecții de pian și violoncel, iar atunci când este acasă, exersează și compune câte patru sau cinci ore pe zi.

Foto: Jenny Goodall

În prezent, fetița lucrează la o nouă compoziție, care i-a fost comandată, după o reprezentație susținută în Italia. „Nu e în stilul primei sonate.” explică ea. „E foarte dramatică. E mai mult Tchaikovsky decât Mozart.” spune Alma.

„Nu mă interesează dacă sunt celebră sau nu, vreau doar să fiu bună. Urmăresc și alți compozitori, dar nu încerc să devin exact ca Mozart. Îmi place, dar voi fi ca Alma, nu ca Mozart.” spune micul compozitor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase