VIDEO | George Simion, către Codin Maticiuc: ”Băi, noi nu producem nimic în România! Asta vrem pentru țara noastră?”

Publicat: 08/06/2022, 21:30
Actualizat: 09/06/2022, 15:21

Dezbatere pe subiecte diferite, dar fierbinți, în podcastul lui Codin Maticiuc, iar ”La mijloc” a fost prins liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion.

Îmbrăcat în ie, cu toate că a recunoscut că nu știe zona folclorică pe care o reprezintă, George Simion a vorbește despre momente din viața sa, nu numai politică, pe care încă le păstrează în amintire.

Acum, realitatea înconjurătoare este marcată, la toate nivelurile, de conflictul din Ucraina, prețurile multor produse au crescut, dar liderul AUR spune că situația s-ar putea schimba dacă am produce și am scădea dependența de importuri.

Acum la fel, cu războiul ăsta. S-a dublat prețul la multe produse din cauza felului în care transporturile maritime funcționează. Prețurile la materiale de construcții și multe, multe altele. Și ne-am trezit. Băi, noi nu producem nimic în România! Asta vrem pentru țara noastră?

Nu putem să producem ca odinioară, să producem de toate. Dar hai să producem și noi cinci lucruri și doar noi să le facem cel mai bine, să fim competitivi. Să ajutăm și noi niște antreprenori, că tot despre asta a fost vorba. Nu…”, propune George Simion.

George Simion, despre avort: ”Rămân traumatizate săracele fete”

Admirator al polonezilor, George Simion spune, totuși, că nu trebuie să copiem pe nimeni, fiindcă, înainte de orice, fiecare popor are specificul său.

În ceea ce privește problema avorturilor, liderul AUR spune că tinerele fete care rămân însărcinate și fac avort rămân, din păcate, traumatizate.

”Atenție! Noi nu trebuie să îi copiem pe nemți, sută la sută, nu trebuie să îi copiem pe polonezi, nu trebuie să îi copiem pe americani. Noi trebuie să adaptăm la specificul nostru ce e bine și funcționează în alte părți.

Fiecare popor are propriul specific. Dar nu pot să nu remarc că o țară similară cu a noastră, o țară în care mulți polonezi veneau la Marea Neagră, în perioada comunistă, s-a ridicat. Printr-un guvern patriotic, printr-un guvern conservator. Noi n-am pledat pentru interzicerea avortului (n.red. – cum s-a întâmplat în Polonia), însă se întâmplă multe drame, sunt multe fete tinere care rămân însărcinate și pe care nu le ajută nimeni, nu le consiliază nimeni, pur și simplu parcă te duci la control stomatologic sau oftalmologic. Hai că am mai făcut un avort! Rămân traumatizate săracele fete”, spune George Simion în podcastul lui Codin Maticiuc.

Podcastul La Mijloc, al cărui invitat este George Simion, poate fi urmărit integral aici.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase