VIDEO. Hotmail devine Outlook. Cum își îmbunătățesc cei de la Microsoft serviciul online de e-mail

VIDEO. Hotmail devine Outlook. Cum își îmbunătățesc cei de la Microsoft serviciul online de e-mail
Publicat: 01/08/2012, 21:09
Actualizat: 25/03/2019, 01:02

Reprezentanții companiei Microsoft au anunțat lansarea unui nou serviciu online de e-mail gratuit și ușor de folosit de utilizatorii rețelei de socializare Facebook. Prin intermediul lui americanii încearcă să reducă pierderile suferite în fața serviciului similar, Gmail, pus la dispoziția utilizatorilor de către cei de la Google. Clienților Hotmail li se va solicita trecerea pe noul serviciu în următoarele luni, informează Financial Post.

Cea mai mare companie de software își va redenumi astfel serviciul Hotmail în Outlook, modernizându-i interfața, oferind legături către rețelele de socializare și noi funcții pentru controlarea e-mail-urilor de tip junk și mass care ajung în număr mare la unii dintre utilizatori.

Hotmail era în luna iulie a acestui an cel mai mare serviciu online de e-mail din lume, având în total 324 de milioane de utilizatori, mai exact circa 36% din piața globală.

Cu toate acestea, în ultima perioadă Hotmail a pierdut unii clienți în favoarea serviciului similar oferit de către reprezentanții companiei Google, popularitatea acestuia din urmă crescând rapid și ajungând astfel să acopere 31% din piață. Yahoo Mail, serviciul online de e-mail al companiei Yahoo, acoperă, la rândul său, 32% din piață.

În încercarea de a-și crește numărul de utilizatori cei de la Microsoft au hotărât redenumitrea serviciului de e-mail în Outlook, o denumire familiară în special corporatiștilor care folosesc aplicația de e-mail cu același nume, pusă la dispoziția lor de Microsoft Office.

Hotmail a fost lansat în anul 1996 și a fost primul serviciu online de e-mail. Cu toate acestea, el nu a mai fost îmbunătățit în ultimii opt ani. „Multe lucruri s-au schimbat în ultimii opt ani și noi credem că este timpul pentru un aspect nou al e-mail-ului”, a declarat Chris Jones, vice-președintele Windows Live, într-o postare pe blogul personal.

Noua interfață a serviciului online de e-mail cuprinde multe spații albe și prezintă unele asemănări cu cele mai recente schimbări făcute de către cei de la Google propriului serviciu de acest tip. O serie de reclame apar pe o coloană aflată în dreapta ecranului atunci când utilizatorii își verifică documentele. Ele nu apar însă și atunci când este deschis un mesaj.

Utilizatorii își pot conecta paginile de Facebook, Twitter, LinkedIn și Google+ la serviciul de email pentru a vedea cele mai noi postări ale prietenilor și contactelor lor. Un serviciu de chat online este și el disponibil prin intermediul Facebook.

Newsletter-ele, ofertele, promoțiile zilnice și atenționările cu privire la postările de pe rețelele de socializare reprezintă peste 80% din e-mail-urile primite de către utilizatori, conform cercetărilor realizate de Microsoft. Pentru a evita numărul lor mult prea mare noul serviciu detectează imediat mesajele trimise către mai multe adrese de e-mail și le arhivează în fișiere separate. Utilizatorii au astfel posibilitatea de a-și personaliza procesul de sortare al e-mail-urilor primite în orice fel doresc.

Noul serviciu de e-mail permite, de asemenea, utilizarea produselor dezvoltate de Microsoft, cum ar fi SkyDrive, pentru stocarea documentelor, Ofiice Web Apps, pentru utilizarea în afara PC-ului, și chiar chat-ul video al Skype.

Utilizatorii pot accesa serviciul pe adresa www.outlook.com. Reprezentanții Microsoft susțin că în momentul de față este disponibilă doar varianta inițială a serviciului și că este posibil ca înainte de lansarea versiunii finale să îi fie adăugate și alte funcții.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...