VIDEO. Personalul medical dintr-un spital, bătut de rudele unui pacient decedat din cauza COVID-19

VIDEO. Personalul medical dintr-un spital, bătut de rudele unui pacient decedat din cauza COVID-19
Publicat: 11/04/2020, 07:36

Mai mulți membri ai personalului medical dintr-un spital din Ciudad de Mexico au fost loviți și amenințați cu moartea de șase persoane care erau rudele unui pacient decedat în urma infectării cu noul coronavirus.
Alți medici au fost surprinși într-un videoclip în timp ce încercau să își ajute colegii care erau bătuți și amenințați de șase persoane, scrie publicaţia El Heraldo de Mexico.
„Suferim consecinţele de pe urma persoanelor care nu iau lucrurile în serios şi, deşi li se spune că nu îşi părăsească locuinţele, în general ignoră măsurile de precauţie şi cred că noul tip de coronavirus este o invenţie”, a declarat unul dintre medici.

Personalul IMSS a indicat că pacientul se afla în ixolare, astfel că la el nu au avut acces decât medicii şi asistentele, iar când au primit vestea, au agresat fizic poliţistul de la intrare, au intrat două doamne şi patru bărbaţi, aparent unul dintre ei era înarmat, au bătut doi agenţi de pază, cerând să-şi vadă ruda şi să insulte şi să intimideze personalul.

Unul dintre angajaţi a fost rănit, pe lângă un medic care a primit ameninţări cu moartea pentru că le-a restricţionat trecerea într-o zonă separată de COVID-19.