Vinul Corvinilor a fost creat de o cramă ce a livrat vin pentru nunta lui Matei Corvin

Vinul Corvinilor a fost creat de o cramă ce a livrat vin pentru nunta lui Matei Corvin
Publicat: 01/11/2014, 21:07
Actualizat: 11/01/2020, 09:10

„Nu am avut intenția să organizăm o degustare de vin, însă am adus câteva sticle cu care să servim persoanele care vin la standul în care este prezentat Castelul Corvinilor. Printre cei prezenți la târgul de turism a fost și un somelier foarte cunoscut în Elveția care a trecut pe lângă stand și a gustat din vinul nostru. Fără să vadă eticheta și să știe ce conține vinul ne-a spus că e un „vin tânăr, acid și bun”. I-am spus că e un vin din 2012 care este făcut special pentru Castelul Corvinilor și care nu se va comercializa decât în crama din castel. El ne-a spus că pe o scară de la 0 la 100 de puncte, unde 100 de puncte este un obiectiv imposibil de atins pentru un vin, Vinul Corvinilor l-ar cota cu 78-80 de puncte. De fapt, toți cei care au gustat acest vin l-au lăudat și vorbim despre niște oameni cu un nivel de trai foarte ridicat care de regulă consumă vinuri scumpe”, a declarat administratorul Castelului Corvinilor, Dan Bera, unul dintre membrii delegației la Târgul Internațional de turism „Swiss International Holiday Exhibition”, din Elveția, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, „Vinul Corvinilor” este un vin creat special de o cramă din județul Alba care, potrivit documentelor istorice, a livrat vin pentru nunta lui Matei Corvin, fiul lui Ioan de Hunedoara, care a fost proprietarul Castelulului Corvinilor între anii 1419 – 1456.

„De vinurile produse aici, la Crama Țelna, s-a bucurat și voievodul Matei Corvin, existând mărturii potrivit cărora la nunta sa, în jurul anului 1489, a dat poruncă să se servească un vin renumit la acea vreme, provenit de la Țelna, acest vin fiind preferat celui de Tokay. Întreaga poveste, care a fost verificată de istoricii Castelului Corvinilor, este pusă pe spatele etichetei Vinului castelului”, a adăugat Bera.

Nu se știe încă prețul la care va fi comercializat Vinul Corvinilor, însă reprezentanții Castelului Corvinilor susțin că vor redeschide vechea cramă a castelului, unde turiștii vor putea degusta licoarea regilor. Potrivit înțelegerii cu crama din Țelna, „Vinul Corvinilor”, un vin alb sec, va fi comercializat doar în interiorul Castelului Corvinului, iar sortimentul nu va fi vândut sub un alt nume.

Castelul Corvinilor din Hunedoara este reprezentat la Târgului Internațional de turism „Swiss International Holiday Exhibition”, care are loc până duminică la Lugano, în Elveția, și cu o aplicație pentru smartphone care permite un tur virtual. Aplicația, special dezvoltată de o companie românească pentru acest eveniment, este pusă gratuit la dispoziția vizitatorilor târgului, care vor scana un cod QR vizibil pe materialele promoționale cu castelul și vor avea parte de un tur virtual.

Reprezentanții Castelului Corvinilor speră că vizualizarea muzeului din Hunedoara de către vizitatorii târgului de turism din Elveția va aduce mai mulți turiști străini în zonă.

„Aplicația a fost creată special pentru Târgul Internațional de turism «Swiss International Holiday Exhibition», iar Castelul Corvinilor înregistrează o premieră națională. Considerăm că este o modalitate de promovare inedită, inovativă, a Castelului Corvinilor din Hunedoara, care permite oricărui utilizator de smartphone să facă o vizită virtuală, însoțit de imagini și de comentarii în cinci limbi străine. Ne dorim să atragem atenția asupra acestui monument extrem de frumos din România și să creștem numărul de vizitatori la castel”, a declarat directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca.

În afară de materialele promoționale de pe care vizitatorii târgului pot scana un cod QR pentru a face un tur virtual, la standul organizat special pentru prezentarea Castelului Corvinilor din Hunedoara este expusă și o machetă 3D a monumentului istoric.

În primele nouă luni ale anului, peste 200.000 de turiști au vizitat Castelul Corvinilor (Hunedoara), cu 40 la sută mai mulți față de perioada similară din 2013.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
PRODUSELE INTERZISE definitiv. Ordinul final a fost dat chiar astăzi, 23 APRILIE
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu