VRĂJITOARELE nu au ce căuta pe eBay. Site-ul interzice comerțul cu poțiuni magice și blesteme

VRĂJITOARELE nu au ce căuta pe eBay. Site-ul interzice comerțul cu poțiuni magice și blesteme
Publicat: 17/08/2012, 19:12
Actualizat: 26/06/2013, 11:10

Conducerea site-ului de licitații online eBay a decis interzicerea comerțului cu poțiuni magice, blesteme și vrăji, începând din 30 august, informează ABC News.

Pe eBay puteți să găsiți aproape orice. Vă aflați în căutarea unei vrăji care să îl facă pe partenerul de viață să tânjească după dumneavoastră și după nimeni altcineva? Sau o incantație de răzbunare, ce ține de domeniul magiei negre, pentru a vă blestema dușmanii? Sau poate o poțiune clasică de 51 de dolari contra demonilor care promite să „distrugă energiile puternice ale demonilor, entitățile, ființele și forțele malefice”.

În curând, însă, toate aceste lucruri nu vor mai putea fi găsite pe eBay. Începând din 30 august, acest site de licitații online interzice comerțul cu blesteme, vrăji, poțiuni magice, rugăciuni mistice, servicii de binecuvântare, sesiuni de vindecare și alte activități din acest registru.

„EBay își revizuiește cu regularitate categoriile de produse și își actualizează politicile comerciale în funcție de feeback-ul primit de la clienți”, se afirmă în comunicatul emis de această companie. „Vom renunța la un număr mic de subcategorii din categoria mai mare de produse metafizice, întrucât cumpărătorii și vânzătorii ne-au spus că tranzacțiile din acele subcategorii generează adeseori probleme care cu greu pot fi apoi rezolvate”, se mai spune în comunicat.

EBay, care deține serviciul PayPal, este unul dintre cele mai mari site-uri de licitații online din lume. Luna trecută, această companie cu sediul la San Jose din California, a anunțat că a înregistrat o creștere consistentă a veniturilor în al doilea trimestru al anului 2012. Veniturile pentru trimestrul care s-a încheiat pe 30 iunie au crescut cu 23 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut și au ajuns la valoarea de 3,4 miliarde de dolari.

Compania americană prezintă în continuare pe site-ul ei o serie vastă de oferite inedite. Astfel, pentru 3,5 milioane de dolari, un bărbat din Florida vinde „American Dream” (Visul American), care include absolut toate bunurile pe care acesta le deține.

Pe de altă parte, o picătură de clei, care seamănă cu figura personajului animat Homer Simpson, a fost cumpărată cu peste 200.000 de dolari, în luna ianuarie.

Însă interzicerea poțiunilor magice și a blestemelor a cauzat nemulțumirea unora dintre clienții site-ului. Unul dintre ei, într-un mesaj postat pe forumul eBay, a spus că această interzicere are un caracter discriminatoriu.

„EBay interzice obiectele religioase alternative. Nu însă și pe cele pentru creștini. Apa sfințită sau alte obiecte «sfinte» sunt permise, în mod discriminatoriu. Ca să lămuresc lucrurile: Un anumit tip din Roma, care poartă robe lungi, poate să își vânture mâna deasupra unui recipient cu apă și să o îmbibe cu ceva și apoi spune că acea apă este foarte «puternică». Cum diferă asta de orice alt obiect magic vândut în trecut pe eBay?”, a scris în mesajul său utilizatorul „Disgusted” (Dezgustatul).

Săptămâna trecută, o petiție intitulată „Don’t Ban Our Psychics”, care a fost semnată până acum de peste 800 de persoane, a fost postată online. „eBay, nu ne interzice serviciile noastre metafizice! Luptă pentru spiritiștii și cititorii noștri în cărți de tarot, pentru vrăjitoare, vraci, păgâni, adepți ai filosofiei new age, vindecători, binecuvântători, vrăjitori, practicanți de voodoo, obiecte de magie și, cel mai important, pentru toți clienții și prietenii noștri!”, se afirmă în această petiție.

O întrebare rămâne însă în conștiința publicului: În ciuda acestei interdicții, vor mai putea oare oamenii să își vândă sufletul pe eBay, asa cum a făcut-o Hemant Mehta, care este ateu, în anul 2006?

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Nenorocirea abătută asupra României în noaptea de Înviere a șters de pe hartă un loc...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se schimbă legea în ROMÂNIA. S-au anunțat NOILE REGULI pentru vechimea în muncă
Mare surprize la Chefi la cuțite. Puțini se mai așteptau la așa ceva
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul