• Publicat:
Magazin

Vrei să câștigi 10.000 de euro? Primul pas este să ajungi la Universitatea Würzburg din Germania, dar nu în calitate de student

Vrei să câștigi 10.000 de euro? Primul pas este să ajungi la Universitatea Würzburg din Germania, dar nu în calitate de student
Poți mișca lucruri cu puterea minții? Poți transmite gânduri prin telepatie? Dacă îți dovedești puterile supraomenești, un grup științific din Germania te va răsplăti cu 10.000 de euro!

Societatea pentru Investigația Științifică a Para-Științelor (GWUP) este un grup care crede că oamenii care susțin că au puteri ieșite din comun nu trebuie considerați automat ȘARLATANI, ci abilitățile lor trebuie testate într-un laborator special, scrie odditycentral.com.

În fiecare an, savanții îi invită pe candidați la Universitatea din Würzburg, pentru a le testa puterile și a le oferi 10.000 de euro. Peste 60 de oameni au fost testați în anii recenți, dar niciunul nu a reușit să ia marele premiu.

În 2017, unul dintre candidați a susținut că stăpânește telekinezia și poate mișca obiecte cu puterea minții. Savantul Rainer Wolf l-a pus să miște o foaie de hârtie tratată special, pentru a evita orice intervenție a curenților de aer. Bărbatul a încercat să miște ore în șir foaia, dar în cele din urmă s-a lăsat păgubaș.

Un alt individ, „geo-patolog”, a susținut că poate găsi surse de apă și cabluri electrice cu ajutorul unei banale sârme. Acesta a reușit să identifice 26 de cabluri din 50, destul de bine pentru o persoană obișnuită, potrivit regulilor probabilității.

Un al treilea candidat a încercat să leviteze, dar a eșuat lamentabil de mai multe ori, recunoscându-și învingerea.

Candidații nu au renunțat însă la voință. De fapt, Prof. Rainer Wolf spune că aceasta ar putea fi adevărata super-putere, acea abilitate de a găsi SCUZE și de a-și păstra încrederea în forțele lor. Ghicitorii vor spune că stelele nu au fost aliniate cum trebuie, spiritiștii vor afirma că forțe secrete i-au împiedicat în scopul lor, în timp ce alții vor da vina pe oboseală sau stres.

Așadar, cei care cred că au o putere nemaiîntâlnită, care poate fi analizată de experții GWUP, nu au decât să-și încerce norocul în Germania!

foto:  Juan Antonio Agraz Sandoval/Wikimedia Commons

Inchide