Yoko Ono spune că știe adevărul despre despărțirea trupei The Beatles

Yoko Ono spune că știe adevărul despre despărțirea trupei The Beatles
Publicat: 30/12/2012, 15:20
Actualizat: 22/08/2013, 13:46

Yoko Ono, văduva lui John Lennon, fost membru al trupei The Beatles, a afirmat într-un interviu recent acordat revistei Rolling Stone că o vină pentru destrămarea celebrei trupe britanice aparține lui Paul McCartney, care a încercat „să transforme Beatles în trupa lui, ceea ce lor nu le-a plăcut”.

În interviul filmat acordat, Yoko Ono readuce în prim-plan un subiect considerat delicat, acela al „divorțului” membrilor trupei britanice. Ono susține că știe care este adevăratul motiv pentru care The Beatles s-a destrămat și spune că unul dintre aceia care „s-au bucurat cu adevărat de despărțire” a fost chiar John Lennon. Mai mult, fosta soție a acestuia recunoaște că tensiuni în rândul membrilor trupei au fost încă de la început.

„Băieții de la The Beatles începeau să își manifeste din ce în ce mai mult independența. Fiecare dintre ei devenea tot mai autonom. De fapt, John, nu a fost primul care și-a manifestat intenția de a părăsi trupa. Într-o noapte, Ringo (Ringo Starr -n.r.) a venit la noi și ne-a spus că vrea să plece. A urmat, în altă noapte, și Maureen (Sterkey Tigrett – n.r.). Următorul care a recunoscut că vrea să plece din trupă a fost George (George Harrison – n.r.) și abia apoi John. Singurul care a vrut să țină Beatles unită a fost Paul (Paul McCartney – n.r.). Însă ceilalți trei au interpretat că Paul dorește să țină trupa unită și să o transforme în propria trupă. Adică nu ar mai fi fost The Beatles, ci trupa lui Paul, ceea ce nu le-a plăcut”, a povestit Yoko Ono.

Aceasta a mai spus că destrămarea formației The Beatles și-a pus amprenta și asupra vieții sale de cuplu, Lennon simțind lipsa foștilor colegi. „Se aștepta mereu ca eu să compensez această lipsă”, a spus Yoko Ono.

Declarațiile acesteia vin să întărească alte afirmații făcute de McCartney în octombrie, când, într-un interviu acordat lui David Frost, a spus că „nu Ono a fost cea care a dus la destrămarea grupului, pentru că acesta era deja pe punctul de a se destrăma”.

Paul McCartney, cel mai bogat artist din Marea Britanie, spune că nu și-a uitat originile. „În adâncul sufletului meu, am rămas întotdeauna același băiat din Liverpool”, spune el.

Născut pe 18 iunie 1942 într-o familie modestă din acest oraș industrial din nord-vestul Angliei, Paul McCartney l-a cunoscut pe John Lennon la 15 ani și a înființat cu el grupul The Quarrymen, care a devenit ulterior The Beatles, odată cu venirea în trupă a lui George Harrison și Ringo Starr.

Grupul cel mai influent din istoria muzicii este totodată grupul cu cele mai mari vânzări de discuri. Casa lor de discuri EMI estimează la peste 1 miliard numărul discurilor vândute de trupa The Beatles pe plan mondial.

Cei patru băieți din Liverpool, cu frezuri devenite emblematice, au declanșat isteria fanilor. Beatlemania a cucerit întreaga lume.

Paul McCartney a compus, alături de John Lennon, cele mai mari hituri ale trupei. McCartney compunea, pe colțuri de mese, melodii care deveneau apoi hituri: „Hey Jude”, Penny Lane” și, desigur, „Yesterday”, un cântec preluat apoi de mulți artiști și înregistrat de-a lungul anilor în peste 1.600 de versiuni diferite.

Însă banii și presiunea din show-business au cauzat încheierea unei prietenii din copilărie. Filmările pentru „Let It Be”, realizate în timpul înregistrărilor pentru albumul omonim, au dat semnalul destrămării trupei The Beatles, pe 10 aprilie 1970.

După tragica dispariție a lui John Lennon, asasinat în 1980, și a lui George Harrison, mort de cancer în 2001, Paul McCartney și Ringo Starr sunt singurii membri ai grupului The Beatles rămași în viață. „Suntem prieteni buni. Suntem singurii care au trăit toate aceste lucruri și care suntem încă în viață”, a rezumat Ringo Starr.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Oana Roman, dezvăluiri dureroase despre cea mai neagră noapte din viața ei. A fost la...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic