Anchetă extinsă în cazul lui Mircea Diaconu. Ministrul Culturii este acuzat de săvârșirea altor patru infracțiuni

Anchetă extinsă în cazul lui Mircea Diaconu. Ministrul Culturii este acuzat de săvârșirea altor patru infracțiuni
Ministrul Culturii, liberalul Mircea Diaconu, este urmărit penal pentru încă patru infracțiuni de conflict de interese, vizând modul în care, din postura de director al Teatrului Nottara, și-a angajat soția, pe actrița Diana Lupescu (Diaconu), pe un post de regizor artistic

Ministrul Culturii, liberalul Mircea Diaconu, este urmărit penal pentru încă patru infracțiuni de conflict de interese, vizând modul în care, din postura de director al Teatrului Nottara, și-a angajat soția, pe actrița Diana Lupescu (Diaconu), pe un post de regizor artistic.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au explicat pentru gândul că este vorba despre mai multe contracte de drepturi intelectuale și conexe, semnate de Mircea Diaconu între Teatrul Nottara și soția sa, în calitate de director al instituției.

Extinderea urmăririi penale a avut loc pe 29 mai, iar astăzi i-a fost adusă la cunoștință, prin avocat, lui Mircea Diaconu, care a solicitat să se prezinte la audieri abia pe 11 iunie, motivând că este ocupat astăzi.

Anterior, procurorii începuseră ancheta privind conflictul de interese în care se află Mircea Diaconu doar privind modul în care Diaconu, din postura de director al Teatrului Nottara, și-a angajat soția, pe Diana Lupescu, pe un post vacant de regizor artistic. Urmărirea penală a început după ce procurorii au fost sesizați de Agenția Națională de Integritate (ANI), care au constatat existența conflictului de interese.

În urma evaluărilor demarate de ANI în 15 noiembrie 2010, s-a constatat că în 8 august 2007, Maria Diana Diaconu, soția lui Mircea Diaconu, în calitate de salariat al Teatrului „C.I. Nottara”, a solicitat conducerii teatrului acordul cu privire la participarea, în data de 13 august 2007, la concursul pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic.

Maria Diana Diaconu a exercitat, în perioada 19 noiembrie 2001 – 15 august 2007, funcția de actor în cadrul Teatrului „C.I. Nottara”.

Cererea sa a fost aprobată de către directorul Teatrului „C.I. Nottara”, Mircea Diaconu, deși nu îndeplinea condițiile înscrise în fișa postului de regizor artistic, de minimum un an experiență în domeniul regiei, Maria Diaconu având la acea dată numai două luni de la absolvirea Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București, Secția „Artele Spectacolului de teatru (regie de teatru)”.

În cadrul concursului organizat la data de 13 august 2007, Mircea Diaconu a fost președinte al Comisiei de examinare pentru ocuparea postului vacant de regizor artistic, calitate în care i-a acordat soției sale calificativul maxim.

În 15 august 2007, Maria Diana Diconu a fost promovată în funcția de regizor artistic. Beneficiul patrimonial, constând în veniturile salariale, obținut în perioada 2007 – 2010 de către aceasta a fost de 83.684 de lei.

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
În sfârșit! Rafila a anunțat când vor fi autorizate în România vaccinurile pentru Covid-19. Este...
Cea mai bună rețetă de VIN FIERT – care e secretul acestei băuturi de iarnă
Ajun de Moș Nicolae 2020. Tradiția minunată care îți va aduce noroc! Nu uita să...
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Bucurie mare în familia Ilincăi Vandici! „A venit pe lume micuțul Noah!”
Inchide