Cine este interlopul KAMAZ din clanul Neguș, despre care procurorii spun că A FRAUDAT referendumul din sediul PNL Cluj

Publicat: 17/08/2012, 11:11
Actualizat: 18/05/2015, 17:19

În dosarul în care fostul ministru Teodor Atanasiu este acuzat că a cumpărat voturi la scrutinul de 29 iulie, procurorii arată că fraudarea referendumului era condusă din sediul PNL de un interlop din Ardeal. Este vorba de Bogdan Măgurean, alias KAMAZ, care face parte din clanul Neguș din Oradea. Clanul lui KAMAZ este cunoscut pentru acte de violență, de altfel liderul grupării este închis în Italia pentru omor. Bogdan Măgurean, zis KAMAZ, a fost implicat în numeroase scandaluri, cel mai recent fiind pe 9 august.

Procurorii spun că Bogdan Măgurean era cel care a organizat adevărate „trupe de intervenție” care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi și fraudarea referendumului. Vezi mai jos detalii despre interlopul Bogdan Măgurean și despre Dumitru Samson, fiul vitreg al ministrului Apărării Corneliu Dobrițoiu.

Bogdan Măgurean este cunoscut în lumea interlopă sub numele de KAMAZ. Presa locală spune despre KAMAZ că este originar din Sălaj, dar că și-a „clădit” un nume în lumea interlopă din Oradea. Bogdan Măgurean este prezentat drept membru al clanului Neguș din Oradea. Din acest clan ar face parte și Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocașul echipei Luceafărul Oradea. Pe 4 iulie, Tribunalul i-a emis o sentință de fond într-un dosar în care membrii clanului Neguș erau acuzați de tentativă de omor și vătămări corporale grave. În acest dosar, mai mulți membri ai clanului au primit amenzi penale, iar față de KAMAZ instanța a dispus disjungerea cauzei pe latura civilă. Potrivit deciziei instanței, nu există o sentință în cazul lui Bogdan Măgurean.

În 2010 presa locală a relatat că Bogdan Măgurean l-a provocat pe luptătorul K1 Alexandru Lungu la o luptă, însă el nu s-a mai prezentat la meci.

FOTO: BOGDAN MAGUREAN ( ÎN STÂNGA)

Procurorii din Bihor au trimis în judecată în 2011 un dosar mai complex care viza scandalurile publice în care au fost implicați membrii clanului din care face parte Bogdan Măgurean. Potrivit presei locale, șeful lui Măgurean pe linie de clan este Markovics Alexandru jr., alias Sanyi Neguș, condamnat la 18 ani de închisoare pentru omor în Italia. Citește aici istoria clanului Neguș din care face parte Bogdan Măgurean.

9 august: KAMAZ face scandal la Mamaia

Cea mai recentă „apariție” a lui Bogdan Măgurean a fost pe 9 august, adică la mai bine de o săptămână după ce – potrivit procurorilor – ar fi „coordonat” fraudarea referendumului din sediul PNL Cluj. Presa relatează că Bogdan Măgurean a intrat în conflict cu personalul unui club de manele din Mamaia și cu o parte dintre clienți. Atât Kamaz, cât și prietenii săi au fost bătuți de un grup de interlopi de origine turcă, chemați în ajutor de conducerea clubului.

KAMAZ supărat pe primărie ca nu i-a aprobat o gală de K1

În ianuarie 2011, o televiziune locală din Zalău realiza o știre cu Bogdan Măgurean, care se arăta indignat de autoritățile locale pe motiv că nu i-au aprobat organizarea unei gale K1. Primăria a refuzat gala K1 pe motiv că nu promovează violența. „Spun că nu vor să susțină violența. Violența nu avem cum să o promovăm. Nu avem cum să promovăm ceva ce deja există în noi. Noi ne naștem cu lucrul ăsta”, spunea Bogdan Măgurean în 2011. Vezi mai jos imagini cu Bogdan Măgurean

În dosarul DNA Cluj, Bogdan Măgurean este acuzat de cumpărare de influență și mită electorală. Procurorii arată că Atanasiu și fiul ministrului Dobrițoiu au organizat împreună cu interlopul Măgurean Bogdan Cristian „trupe de intervenție” care aveau ca sarcină cumpărarea de voturi. Procurorii mai arată că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că îi va facilita diverse contracte cu ministerele Guvernului Ponta. Contractele urmau să fie încheiate cu firma de pază a interlopului Bogdan Măgurean.

Procurorii mai susțin că Dumitru Samson i-a promis interlopului Bogdan Măgurean că, în schimbul fraudării votului, firma sa de pază va primi contracte finanțate din bani publici. „De asemenea, s-a mai stabilit că, în schimbul sprijinului acordat, învinuitul Samson Dumitru i-a promis învinuitului Măgurean Bogdan că va utiliza influența de care se bucură la nivelul ministerelor și îi va influența pe funcționari să acorde contracte firmei de pază și protecție reprezentate de Măgurean Bogdan”, se arată în comunicatul DNA.

Marius Nicoară: „Noi nu le-a cerut certificatul de interlopi. Noi nu am văzut niciun fel de activitate suspectă în sediul PNL”

Contactat de gândul, președintele PNL Cluj, senatorul Marius Nicoară, a declarat că nu îl cunoaște pe Bogdan Măgurean. „Nu am auzit niciodată de Bogdan Măgurean, în viața mea nu am auzit de el”, a declarat Marius Nicoară. Senatorul a admis însă că pe 29 iulie după-amiază la sediul PNL de pe strada Eroilor din Cluj-Napoca s-a prezentat Dumitru Samson. „Eu eram în teritoriu, vizitam secțiile de votare din comune. Am primit un telefon că domnul Samson a venit la sediul PNL. Am plecat spre Cluj-Napoca unde în sediu era și domnul Samson. El este pe partea tehnică. A venit însoțit de câțiva colegi. Noi nu le-a cerut certificatul de interlopi. Nu le-am cerut nici carnetul de partid. Știm sigur că nu sunt membri PNL Cluj, că pe ăia îi cunoaștem. Noi nu am văzut nici un fel de activitate suspectă în sediul PNL”, a declarat Marius Nicoară care a preciziat că nu a fost încă citat la DNA.

Ascultă mai jos explicațiile lui Marius Nicoară

Marius Nicoara by Biro Attila

Cine este Dumitru Samson, acuzat de trafic de influență

FOTO: DUMITRU SAMSON ÎN DREAPTA

Dumitru Samson este acuzat de trafic de influență și mită electorală. Presa a relatat că Samson este fiul vitreg al ministrului Apărării, Corneliu Dobrițoiu. Procurorii spun că Samson împreună cu Atanasiu și KAMAZ au organizat întreaga operațiune de fraudare a votului. Dumitru Samson a mai fost cercetat de DNA în anul 2008 și ulterior trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice. DNA spune că Dumitru Samson a prejudiciat statul cu 1,5 milioane de euro. Mai exact, firma de publicitate S.M. ART ADVERTISING GROUP S.R.L ar fi câștigat un contract de la Autoritatea Națională a Turismului în baza unor acte false.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului