EXCLUSIV. Ministrul Apărării: „Doamna Kovesi are grad de colonel, dar n-a făcut armata”. Cum răspunde procurorul general

Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu a declarat, pentru gândul, că procurorul general Laura Codruța Kövesi este colonel în Armata Română, printr-un ordin, din 2010, al fostului ministru Gabriel Oprea.

Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a declarat, pentru gândul, că procurorul general Laura Codruța Kovesi este colonel în Armata Română, printr-un ordin, din 2010, al fostului ministru Gabriel Oprea. Contactată de gândul, Laura Codruța Kovesi a declarat că nu are cunoștință să de vreun grad militar pe care l-ar fi primit și nici de vreun fel de avansare militară. Procurorul general a cerut MApN să verifice cum a fost avansată la gradul de colonel fără știința sa și să remedieze situația. Vezi mai jos explicațiile procurorului general și adresa trimisă la MApN.

Anchetă la MApN

Marți seara, ministrul Corneliu Dobrițoiu a declarat la Brașov că procurorul general deține gradul de colonel în Armata Română. „Au ieșit la iveală nume notabile și din zona Justiției, de pildă, puteți s-o salutați și pe doamna Kovesi cu gradul de colonel. Colonel plin, desigur, a fost făcută în 2010, ce contează că doamna Kovesi n-a făcut armata. Mai sunt și alții din această zonă, dar nu vă dau alte nume, că nu le-am reținut. Mi-a sărit în ochi doar cel al doamnei Kovesi, fiindcă este cine este, celelalte nume o să le găsiți pe site-ul ministerului în cel mai scurt timp, pe care cred că merită să-l monitorizați”, a declarat ministrul Dobrițoiu.

Ministerul Apărării a demarat o anchetă privind avansările unor personalități publice de către fostul ministru Gabriel Oprea. Întrebat dacă la finalizarea anchetei intenționează să facă plângere penală împotriva lui Gabriel Oprea, ministrul Dobrițoiu a declarat: „Categoric, da! E vorba de un șir de ilegalități și abuzuri. În mod clar, așteptăm să vedem care este magnitudinea fenomenului, vom cristaliza niște concluzii la nivelul ministerului, pe care le vom prezenta și guvernului, și, fără doar și poate, vom adopta o atitudine. Ne vom îndrepta pe cale penală împotriva abuzurilor care au fost comise, bănuiesc că acolo ne va duce ancheta”.

Kovesi: „Nu am trimis nici un fel de acte sau date personale la Ministerul Apărării

Contactată de gândul, procurorul general Laura Codruța Kovesi a precizat că nu știe de existența unui asemenea grad militar pe numele ei. Procurorul General a menționat că nu a solicitat vreun grad militar și nici nu a fost înștiințată că a primit unul.

„Nu am cunoștință să am vreun grad militar și nici că aș fi fost avansata în grad. Nu am formulat cerere pentru acordarea vreunui grad militar sau pentru avansare. Nu am trimis nici un fel de acte sau date personale la Ministerul Apărării, despre care cred că ar fi necesare pentru eliberarea vreunui document care să ateste acordarea gradului militar sau avansarea în grad”, a declarat procurorul general Laura Codruța Kovesi pentru gândul.

Procurorul General a transmis MApN o solicitare prin care cere clarificări. „Vă solicit să îmi comunicați dacä este adevărat că am fost avansatà (data și gradul), iar în caz afirmativ, vă solicit să luați măsuirile legale care se impun pentru ca această situație să fle remediată, întrucât nu am dorit să fiu încorporată nici să dețin vreun grad militar.”, se arată în cererea procurorului general înaintată MApN.

CITEȘTE AICI ADRESA TRIMISĂ DE PROCURORUL GENERAL CĂTRE MApN

„Intra în Referendum Gândul pe Facebook si câștigă un iPad!”

 

Inchide