MApN: Isărescu, Ungureanu, Kelemen, Kovesi, Blejnar și Manolea, cu grade obținute cu „nereguli”

MApN: Isărescu, Ungureanu, Kelemen, Kovesi, Blejnar și Manolea, cu grade obținute cu nereguli
Publicat: 04/08/2012, 13:42
Actualizat: 31/07/2014, 14:18

Guvernatorul Mugur Isărescu, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, procurorul general Laura Codruța Kovesi, fostul șef ANAF, Sorin Blejnar și psihoterapeutul Aliodor Manolea se află pe lista MApN cu avansări în grad din 2011 și 2012 în care au fost constatate nereguli.În listele MApN se află persoanele în cazul cărora au fost acordate grade militare în rezervă ori s-au realizat avansări în grad în rezervă, în 2011 și 2012, fiind constatate nereguli de către minister.

Între cei menționați în listele MApN se numără guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, care a obținut în 2011 gradul de colonel după ce fusese locotenent.

Un alt caz, tot din 2011, este al fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, a ajuns din locotenent, maior la gradul de colonel. Totodată, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a primit gradul de colonel din statutul de absolvent. Aceeași situație este în cazul procurorului general Laura Codruța Kovesi, care a obținut gradul de locotenent-colonel, anterior fiind absolvent.

De asemenea, fostul șef al ANAF, Sorin Blejnar, a obținut în 2011 gradul de colonel, după ce îl deținuse pe cel de locotenent-colonel.

În plus, în listele de la MApN apar inclusiv psihoterapeutul Aliodor Manolea, care în 2011 din căpitan a devenit colonel, dar și analistul Bogdan Chirieac, ajuns de la caporal la colonel.

Totodată, în situația prezentată de Ministerul Apărării pentru avansările în grad din 2011 mai figurează primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală (de la locotenent la căpitan), senatorul independent Chirvăsuță Laurențiu (de la locotenent-colonel, la colonel), fostul primar de Botoșani Cătălin Flutur (de la sublocotenent la colonel), dar și fostul președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (de la locotenent -colonel la colonel).

În plus, pe listele din 2011 mai apare primarul de Tîrgu Jiu, Florin Cîrciumaru (de la locotenent-colonel la colonel), fostul șef al ANI, Cătălin Macovei (de la maior la locotenent-colonel), fostul secretar de stat în Ministerul Muncii, Nicolae Ivășchescu (de la locotenent-colonel la colonel), fostul șef al TVR, Alexandru Lăzescu (de la locotenent la colonel), senatorul UNPR Ovidius Mărcuțianu (de la sublocotenent la locotenent-colonel), fostul președinte al CJ Buzău, Victor Mocanu (de la maior la locotenent-colonel), deputatul Dan Ilie Morega (de la locotenent la colonel), deputatul Eugen Nicolicea (de la locotenent-colonel la colonel).

De asemenea, procurorul șef al DIICOT, Codruț Olaru, a fost avansat de la gradul ca caporal, la cel de locotenet colonel. Ulterior, i-au mai fost acordate grade în rezevă ajungând colonel.

Pe lista MApN mai apar primarul din Pitești, Tudor Pendiuc (de la locotenent la colonel), deputatul Cezar Preda (de la locotenent la colonel), fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon (de la locotenent la colonel), actualul primar de la Slatina, Darius Vâlcov (de la sublocotenent la maior).

Și fostul director Metrorex, Gheorghe Udriște, a obținut gradul militar de colonel, după ce fusese locotenent.

Totodată, în 2011 au mai fost acordate grade și fostului ministru de Finanțe, Bogdan Drăgoi (absolvent de studii superioare devenit maior), deputatului Nicolae Păun (de la soldat la locotenent colonel), senatorului PDL Ion Rușeț (de la caporal la colonel) și deputatului PDL Alin Trășculescu (de la fruntaș la locotenent-colonel)

De asemenea, în lista înaintărilor în grad în rezervă din 2012 mai apar fostul președinte al CJ Iași, Constantin Simirad, care din sublocotenent a devenit colonel, dar și fostul primar al sectorului 6, Cristian Poteraș, devenit din locotenent-colonel, colonel.

Pe lista celor care au primit grade în rezervă în 2012 apare Emilian Schwartzenberg, care a devenit, de la absolvent de studii superioare, locotenent colonel. Și realizatorul TV Vlad Enăchescu a obținut grade militare, în 2011 ajungând de la absolvent sublocotenent.

De asemenea, foști membri ai echipei de fotbal Steaua – generația ”86, apar pe listele cu avansări în grad cu nereguli din 2011. Este vorba de Miodrag Belodedici (de la locotenent la colonel). Gabi Balint (de la căpitan la comandor), Ladislau Boloni (de la sublocotenent la colonel), Helmut Duckadam (de la maior la colonel), Adrian Bumbescu (de la locotenent-colonel la colonel), Ștefan Iovan (de la căpitan la colonel), Victor Pițurcă (de la căpitan la comandor).

Totodată, apar pe lista MApN și Gheorghe Hagi (de la soldat la colonel) și Dumitru Stîngaciu (de la căpitan la colonel).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Decizie pentru utilizatorii TikTok din ROMÂNIA. Să facă asta este INTERZIS prin lege
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Mutare de ultim moment a judecătoarei Ancuţa Popoviciu în cazul lui Vlad Pascu! Tatăl lui...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
O teorie bizară spune că în Univers există un singur electron