O femeie de 33 de ani, FOST LECTOR UNIVERSITAR, a fost găsită moartă în casă. Primele date indică o SINUCIDERE

O femeie de 33 de ani, FOST LECTOR UNIVERSITAR, a fost găsită moartă în casă. Primele date indică o SINUCIDERE
Publicat: 03/06/2012, 19:45
Actualizat: 04/06/2012, 06:43

UPDATE Două bilete de adio lăsate de fostul lector universitar care s-ar fi sinucis


O femeie de 33 de ani, fost lector la Facultatea de Litere din Pitești, cercetată pentru că ar fi înșelat mai mulți studenți, a fost găsită moartă, duminică, de către bunicii ei, în apartamentul în care locuia, primele date ale anchetatorilor indicând că femeia s-ar fi sinucis cu medicamente.

Potrivit reprezentanților IPJ Argeș, profesoara era cercetată de către procurori, fiind acuzată că a înșelat mai mulți studenți, promițându-le acestora reduceri dacă achită taxele de școlarizare prin intermediul ei, iar ulterior studenții au primit scrisori din partea facultății, fiind anunțați că vor fi exmatriculați dacaă nu își plătesc taxele.

În urma acestor fapte, lectorul universitar a fost concediat în urmă cu două luni.

„Este vorba despre o femeie de 33 de ani, descoperită moartă, avea 33 de ani, a fost găsită în apartamentul în care locuia, în Pitești, în zona Expo Parc, la etajul al patrulea.. În acest moment, polițiștii sunt la fața locului și au început cercetările în acest caz”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeș, comisar sef Dănuț Dinu.

În luna aprilie, lectorului universitar de la Facul­ta­tea de Litere, Catedra de Limbă și Literatură Engleză a Universității de Stat din Pitești, Alina Andreea Miu, i s-a desfăcut dis­ciplinar contractul de mun­că, după ce s-a dovedit că a promis studenților, anul trecut, că vor beneficia de reduceri da­că achită taxele de școla­ri­zare prin intermediul său, iar acestia i-au înmânat ba­nii, în total 27.000 de lei.

Studenții și părinții lor s-au autosesizat în momentul în care au fost anunțați în scris că nu achitaseră taxa de școlarizare, pen­tru unii dintre ei fiind emise decizii de exmatri­cu­lare, motiv pentru care au depus plângere la Parche­tul de pe lângă Judecăto­ria Pitești.

Ulterior, rectorul universi­tă­ții, prof. univ. dr Ionel Didea, ca­re a aflat despre acest caz, a constatat că profesoara nu avea atribuții de gestiune. Au ur­mat discuții cu studenții și cu pă­rinții acestora și s-a dispus constituirea unei comisii de disciplină, pentru a se clarifi­ca situația apărută, iar A­lina Andreea Miu a fost chemată pentru a-și clarifica situația, dar nu s-a prezentat, alegând să trimită banii luați nejustificat la rectorat printr-o cunoștiință, un taxime­trist.

Au existat suspiciuni că femeia ar fi fost împrumutată la bănci și la cămătari, acesta fiind mo­tivul ca­re ar fi împins-o să strângă ba­nii studenților, situatie nedovedită însă până în prezent, iar ulterior tânăra nu a mai fost văzută de către studenți și colegii ei profesori din Universitatea Pitești.

Conducerea institutiei a dispus în luna aprilie desfacerea con­tractului de muncă pe motive disciplinare, iar studenții pentru care s-au emis deciziile de ex­ma­tri­cu­lare au fost reînmatriculați.

„În ur­ma raportului întocmit de co­mi­sia de disciplină s-a ajuns la excludere. Deși nu avea a­tribuții în acest sens, persoana s-a anga­jat să depună banii studențiilor de taxe la casieria uni­ver­sității, dar nu a depus banii, o sumă de 27.000 lei. Între timp, a depus banii și a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești. A fost invitată la co­misia de disciplină și nu s-a prezentat. Este regretabil ca­zul profesoarei. Este vorba și de credulitatea studenților. Am vorbit cu ei și cu o parte din­tre părinți. Metodologia de de­pu­ne­re a taxei este una foarte clar prevăzută de lege. Elevii sau pă­rinții depun banii la casieria univer­sității. Probabil că le-a zis, din ce am vorbit cu ei, că îi ajută să plătească mai puțin, lucruri care nu se pot întâmpla în realitate. Studentii spun că au avut încredre deoarece s-au adresat unui cadru didactic. Comisia de disciplină a luat decizia de desfacere disciplinară a contractului de muncă, iar propunerea a și fost a­pro­bată în ședința Senatului. Nu suntem de acord cu astfel de prac­tici. Acesta reprezintă un caz izo­lat și nu se tolerează așa ceva”, a declarat, în aprilie, rectorul Uni­ver­sității de Stat din Pitești, Ionel Didea.

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Ju­decătoria Pitești, pentru a se demara cercetări sub aspectul co­­miterii infracțiunilor de abuz de încredere și înșelăciune.

Alina Andreea Miu, a urmat în­tre anii 1992 și 1996, Colegiul Național I.C. Brătianu, între 1996 și 2000, Secția Franceză-Engle­ză a Facultății de Litere din ca­drul Universității din Pitești, între 2000 și 2002 un masterat (spe­cia­lizarea Translation Studies) la Universitatea Lucian Blaga din Si­biu, iar din 2003 și pînă în 2008, un doctorat în Filologie en­gleză la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, tema te­­­tics of Prose Translation. A Case Study: Edgar Allan Poe, coordonator științific prof. univ. dr Ștefan Oltean.

Între 2000 și 2003, a fost pre­parator titular la Universitatea din Pitesti, Facul­ta­tea de Litere, Catedra de Lim­bă și Literatură Engleză. Din 2003 pînă în 2006 a fost asistent titular, ca mai apoi, până săptă­mâ­na trecută, să fie lector titular și să predea la Masterul de Tra­ductologie al UPIT.

La ora transmiterii acestei știri, trupul neînsuflețit al femeii este în apartamentul în care locuia cu bunicii și în care a fost găsită moartă.

Anchetatorii urmează să stabilească împrejurările morții femeii și dacă lectorul universitar a lăsat vreun bilet de adio.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Legea care intră în vigoare în România. Se pedepsește cu închisoare de la 1 an...
Locurile în care n-ai voie să parchezi niciodată. Riști amenzi mari
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Alimentele bogate în sare ar trebui interzise, recomandă OMS
×