OTV-ul lui DAN DIACONESCU mai poate emite o lună. CNA a redus din nou licența postului

Redactor:
Adrian Macarie
OTV-ul lui DAN DIACONESCU mai poate emite o lună. CNA a redus din nou licența postului
OTV nu prinde nici măcar...

Licența OTV a fost din nou redusă de CNA: Dan Diaconescu urmează să-și vadă postul închis pe 29 mai 2012.

CNA a continuat, marți, reducerea licenței OTV, pentru că televiziunea difuzează continuu publicitate politică la Partidul Poporului Dan Diaconescu, în afara perioadei de campanie electorală, astfel că postul mai poate emite doar până la 29 mai.

Șirul de sancțiuni de înjumătățire a licenței audiovizuale a OTV aplicate în ultima lună de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) – fără precedent în istoria Consiliului – a culminat în ședința de marți cu o nouă propunere de înjumătățire (reducere cu 36 de zile, până la data de 29 mai) a licenței televiziunii lui Dan Diaconescu, făcută de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA.

Propunerea a fost adoptată cu șapte voturi „pentru” (Gelu Trandafir, Valentin-Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Răsvan Popescu, Christian Mititelu și Cristina Trepcea) și unul „împotrivă” (Constantin Duțu).

„Noi nu desființăm postul, doar aplicăm legea”, a spus și Cristina Trepcea, membru al CNA.

Sancțiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV în perioada 12 – 19 aprilie. În această perioadă, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politică pentru „viitorul președinte al României” Dan Diaconescu, dar și pntru formațiunea politică pe care acesta o conduce – Partidul Poporului.

Decizia de sancționare a OTV cu înjumătățirea perioadei licenței televiziunii a fost aplicată în baza articolului 95 din Legea audiovizualului.

Licența audiovizuală a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, după ce, pe 27 martie, CNA hotărâse deja înjumătățirea licenței OTV (care ar fi expirat în mod normal pe 1 aprilie 2013). În data de 10 aprilie, CNA a decis, însă, din nou înjumătățirea licenței, pentru că Dan Diaconescu a continuat să își facă publicitate politică, astfel că televiziunea mai putea emite până pe 4 iulie. Acum, în urma noii decizii a CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite până pe 29 mai.

Ulterior, dacă dorește ca OTV să mai poată emite, Dan Diaconescu trebuie să solicite CNA o nouă licența audiovizuală.

CNA a stabilit această sancțiune drastică – de înjumătățire a licenței deja înjumătățite a OTV – după ce, în ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politică în afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV următoarele sancțiuni: o somație publică, o amendă de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, două de 100.000 de lei. Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de întrerupere a emisiei obișnuite a OTV pentru 10 minute, între orele 19.00 – 19.10 (stabilită de CNA pe 4 octombrie 2011), o altă decizie de întrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, în același interval orar (aplicată de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar și o decizie de întrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, între orele 18.00 – 21.00 (stabilită de CNA pe 15 martie).

Prezent la ședința CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV și realizator al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, a spus că nu a făcut publicitate politică în emisiunile sale.

„Nu sunt membru în PPDD, nu am nicio funcție în PPDD. În emisiunile mele au fost prezenți și alți reprezentanți ai altor partide”, a spus Dan Diaconescu. Acesta a precizat că el dă doar numele acestui partid PPDD. „Nu am nicio legătură directă în acte și nu pot fi invocat într-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)”, a spus Dan Diaconescu.

El a precizat că problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a „luptei” pe care o are cu Traian Băsescu, dar și ca urmare a faptului că membrii CNA sunt reprezentanții unor partide politice.

Ulterior, OTV a anunțat CNA că a atacat în instanță decizia de înjumătățire a licenței sale, fapt pentru care este de așteptat și ca noua decizie a CNA să fie atacată în instanță.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu mai deține o televiziune – Direct Digital TV (DDTV).

Până la momentul difuzării acestei știri, Dan Diaconescu nu a putut fi contactat de MEDIAFAX pentru a comenta noua decizie a CNA.

Surpriză URIAŞĂ la FCSB. Becali, negocieri de ultimă oră cu antrenorul momentului din Liga I....
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
Lora și-a PRINS iubitul în fapt! Cu ce i-a GREȘIT Ionuț Ghenu de l-a luat...
Fabuloasa vizită a lui Michael Jackson, din 1999, la echipa patronată de fostul „socru” al...
O nouă taxă pentru aceşti români. Pentru ce vor plăti zeci de lei în plus
Iohannis a semnat revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, nu şi numirea ca...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
Un virolog care a lucrat pentru Bill Gates avertizează că vaccinarea în masă ar putea...
Tăticul-călăreț Sergiu sare la gâtul lui Moroșanu. De ce a vândut casa primită cadou, de...
Femeia pe care ELENA Ceaușescu o voia MOARTĂ cu orice chip. „Trebuie să mă SCĂPAȚI...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Vaccinarea cu Johnson & Johnson, stopată în America după decesul unui bărbat. Detalii de ultimă...
Moment de infarct dezvăluit de Dan Dotson, de la „Războiul Depozitelor”. Ce a descoperit un...
Vestea ȘOC a momentului despre Roxana Dobre. Ce a pățit soția lui Florin Salam. Dramatic!
Ții post? Un nutriționist spune să eviți aceste alimente de post: „Feriți-vă de ele”
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
A venit SFÂRŞITUL erei benzinei. Anunţul a fost făcut chiar de marii producători de petrol
Inchide