Primarul din Popești-Leordeni promite 48 de apartamente noi pentru sinistrați, tot în Confort City

Primarul din Popești-Leordeni promite 48 de apartamente noi pentru sinistrați, tot în Confort City
Publicat: 08/10/2012, 19:32
Actualizat: 30/07/2014, 01:57

Primarul din Popești-Leordeni, Petre Iacob, a declarat, pentru MEDIAFAX, că săptămâna aceasta vor fi mutați în apartamente noi din Confort City cei care locuiau la etajele 10 și 11 din imobilul care a luat foc în 2 octombrie, fiind necesare 48 de apartamente, dintre care, luni, au fost predate 12.

„Vor fi date 48 de apartamente, dar nu sunt toate gata mobilate”, a spus primarul, care se afla în Confort City.

Din totalul apartamentelor pentru cei afectați de incendiu, 12 au fost predate, luni, pentru o parte dintre cei care locuiau la mansarda blocului, respectiv la nivelul 11.

DAUNELE DE LA CONFORT CITY: 2 MILIOANE DE EURO

Primarul orașului Popești-Leordeni, Petre Iacob, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că Domus Stil, dezvoltatorul complexului Confort City, a estimat la două milioane de euro pagubele ca urmare a incendiului produs în 2 octombrie la unul dintre blocurile ansamblului.

Iacob a precizat că această estimare a fost făcută la o zi după incendiu.

Primarul din Popești-Leordeni a mai menționat că blocul afectat de incendiu va fi nu doar readus la starea inițială, ci vor fi asigurate și „standarde mai înalte de siguranță”.

Petre Iacob a mai declarat tot luni, pentru MEDIAFAX, că săptămâna aceasta vor fi mutați în apartamente noi din Confort City cei care locuiau la etajele 10 și 11 din imobilul care a luat foc în 2 octombrie, fiind necesare 48 de apartamente, dintre care, luni, au fost predate 12.

Potrivit lui Iacob, dezvoltatorul imobiliar se va ocupa de cazarea tuturor celorlalte familii, până la refacerea blocului, care va începe joi.

În imobilul care a luat foc pe 2 octombrie au fost afectate 243 de apartamente, potrivit primarului, care a precizat că majoritatea locatarilor au fost cazați la hotelul aceluiași dezvoltator.

Incendiul din ansamblul rezidențial Confort City, aflat în localitatea ilfoveană Popești-Leordeni, la granița cu Sectorul 3 al Capitalei, a izbucnit în 2 octombrie, la mansarda unui bloc.

Echipaje de intervenție au constatat că mansarda construcției ardea în proporție de 100 la sută și se extindea către etajele 10 și 9. Incendiul a fost stins după mai multe ore, intervenția pompierilor fiind îngreunată de barierele de acces și de mașinile parcate în zonă, dar și de faptul că rețeaua de hidranți a complexului Confort City nu a funcționat.

Blocul afectat de incendiu nu avea nevoie de autorizație privind securitatea la incendiu eliberată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru că nu era mai înalt de 11 niveluri.

Aproximativ 640 de persoane au fost afectate de incendiul din complexul Confort City, în urma căruia au fost distruse aproape în totalitate 24 de apartamente aflate la mansardă, iar majoritatea celor de la etajul 10 au suferit daune în proporție de 10 – 30 la sută. Totodată, unele dintre apartamentele situate la etajele inferioare au suferit daune de maximum 5 la sută, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, iar pe o suprafață de aproximativ 5 la sută a fost afectată izolația de polistiren a imobilului, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Dezvoltatorul imobiliar al complexului, Domus Stil Construct, a anunțat, la două zile după incendiu, că va începe, imediat ce autoritățile o vor permite, reabilitarea blocului afectat de incendiu de marți, inițial pe propria cheltuială, fără a se face însă răspunzător de prejudiciile produse și putând apela ulterior la societățile de asigurări.

Reprezentanții Domus Stil au mai precizat că începând de luni, 8 octombrie, vor pune la dispoziția tuturor proprietarilor ale căror apartamente au fost „distruse de incendiu” alte locuințe, în cadrul complexului, până la readucerea celor distruse la stadiul inițial. Aceste apartamente vor beneficia de băi funcționale, mobilier de dormitor, precum și utilitățile de bază necesare (apă curentă și electricitate).

Contactat de MEDIAFAX, directorul de comunicare al Domus Stil, Florin Munteanu, a precizat că se face tot posibilul pentru ca respectivele apartamente să fie alimentate și cu gaze „cât de curând”.

În ceea ce-i privește pe proprietarii apartamentelor care nu mai dispun, în prezent, de utilități, aceștia pot fi cazați în continuare în hotelurile Rin Grand Hotel și Rin Express, ale aceluiași dezvoltator, până când apartamentele lor „vor avea condiții de bază necesare locuirii”. Oamenii cazați la hotel vor avea micul dejun și cina incluse, potrivit unui comunicat Domus Stil.

„Imediat ce reprezentanții autorităților care investighează natura și cauzele incendiului vor permite, vom proceda la refacerea instalațiilor sanitar-termice și electrice în vederea reluării în cel mai scurt timp a furnizării de utilități în imobilele afectate. Toate cheltuielile aferente lucrărilor menționate la punctul anterior vor fi asumate, în primă fază, de societatea noastră, exclusiv în scopul de a ieși din impasul existent în momentul de față și de a asigura un cadru adecvat reintrării cât mai rapide în normalitate, fără a se face însă răspunzătoare de prejudiciile produse în urma incediului”, au mai arătat reprezentanții Domus Stil Construct, în comunicatul din 4 octombrie.

Florin Munteanu a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că dezvoltatorul așteaptă deocamdată rezultatele anchetei derulate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Comisia de anchetă, formată din specialiști de la ISU București, ISU Ilfov și ai Inspectoratului de Poliție al județului Ilfov, s-a constituit pentru a stabili cauza probabilă a incendiului. Sunt verificate, astfel, mai multe cauze posibile, cum ar fi un scurtcircuit, neglijența, respectiv o țigară uitată aprinsă, sau un aparat de aer condiționat montat în exterior care s-a aprins, așa cum susțin unii martori la incendiu.

Cercetarea la fața locului s-a încheiat în 4 octombrie, însă rezultatele anchetei nu au fost deocamdată făcute publice.

Unul dintre locatarii blocului a spus că varianta scurtcircuitului este cea pe care au exprimat-o, neoficial, pompierii în timpul intervenției pentru stingerea incendiului. Acesta a precizat că pompierii le-au spus atunci locatarilor că incendiul ar fi putut fi cauzat de un scurtcircuit la cablurile care treceau pe sub acoperiș, în mansardă.

Zeci de locatari ai blocului afectat de incendiu voiau să ceară dezvoltatorului imobiliar să le restituite sumele plătite pentru locuințe sau să le dea o altă casă într-un alt imobil. Locatarii spuneau că, din motive de siguranță, nu sunt de acord să locuiască în continuare în blocul afectat de incendiu, chiar dacă acesta va fi reabilitat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Evitați aceste numere de telefon. Nu răspundeți, rămâneți fără bani
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului