PROCESUL LUI ȘERBAN HUIDU începe pe 21 iunie, la Brașov. Realizatorul TV a fost trimis în judecată pentru UCIDERE DIN CULPĂ

PROCESUL LUI ȘERBAN HUIDU începe pe 21 iunie, la Brașov. Realizatorul TV a fost trimis în judecată pentru UCIDERE DIN CULPĂ
Publicat: 15/05/2012, 11:42
Actualizat: 15/05/2012, 14:17

Procesul realizatorului TV Șerban Huidu, acuzat de uciderea a trei persoane într-un accident rutier, începe în 21 iunie la Judecătoria Brașov

Luni, Șerban Huidu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, în urma accidentului soldat cu trei morți, produs în 16 octombrie 2011 zona localității Timișul de Sus.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov au dispus, astăzi, 14 mai 2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului Huidu Șerban Sebastian sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a informat, luni, Biroul de presă al Ministerului Public.

În urma accidentului provocat de Huidu și-au pierdut viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Ștefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Brașov. În duminica de 16 octombrie 2011, ei se îndreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a aștepta un client din străinătate.

În 16 octombrie 2011, Șerban Huidu circula dinspre Capitală spre Brașov, iar la ieșirea din localitatea Timișul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, a intrat cu mașina pe contrasens și a izbit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane. Huidu se afla în mașină împreună cu soția sa, cu cei doi copii în vârstă de 2 și 4 ani și cu bona acestora.

În timp ce se deplasa pe DN 1, din direcția Predeal spre Brașov, aflat la volanul unui autoturism de teren Mercedes, Șerban Huidu, în urma neadaptării vitezei la condițiile de drum (carosabil ud) într-o curbă, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu o Dacia Logan ce venea din sens opus. În urma impactului a rezultat decesul ocupanților autoturismului Logan.

Potrivit concluziilor expertizei tehnice, la momentul accidentului, mașina condusă de realizatorul TV Șerban Huidu rula cu 87 km/h, în condițiile în care limita de viteză era de 50 km/h, și a intrat total pe contrasens.

„Huidu putea preveni producerea accidentului dacă și-ar fi păstrat banda de circulație. Starea de pericol s-a declanșat în momentul în care Șerban Huidu a pătruns pe contrasens. Nu s-a putut stabili dacă putea sau nu să evite producerea accidentului”, potrivit concluziilor expertizei tehnice ale cărei rezultate au fost transmise, în 23 martie 2012, Parchetului.

Expertiza stabilește că accidentul a avut loc pe sensul opus celui de pe care venea mașina condusă de Șerban Huidu, el fiind cel care a intrat pe contrasens, în timp ce șoferul celeilalte mașini implicate în accident, un Logan, nu a avut nicio vină, circula corect și n-a taiat curba. Mașina vedetei TV i-a apărut brusc în față. Conform expertizei, Loganul rula cu 40 de kilometri la oră.

Cu aproximativ un an în urmă, în decembrie 2010, realizatorul emisiunii „Cronica Cârcotașilor”, Șerban Huidu, a avut un accident de schi în Austria, câteva zile aflându-se în comă indusă.

După accidentul rutier din octombrie 2011, Huidu a fost supus unei expertize medico-legale. Medicii legiști au comunicat ulterior Parchetului Judecătoriei Brașov concluziile expertizei în cazul lui Huidu, care a relevat faptul că acesta era apt să conducă în 16 octombrie 2011 când a produs accidentul rutier din Timișul de Sus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
Obligație totală în România. S-A DAT ORDIN direct de la Guvern: Deja avem o creştere
Regele Charles revine la îndatoririle publice. Vizită la un spital specializat în cancer
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?